Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Susirgusiųjų daugėja kasdien

Į Ukmergę sugrįžęs koronaviruso užkratas gana sparčiai plinta. Per 10 dienų, nuo rugsėjo 15-osios, COVID-19 infekcija jau buvo  nustatyta 17 ukmergiškių, 93 asmenys priversti izoliuotis.

Kaip informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento Ukmergės skyriui laikinai vadovaujanti Kotryna Žigaitė, didžiausi ligos židiniai pastarosiomis dienomis buvo UAB „Baltukmės statba“ ir ĮI „Būsto inžineriniai sprendimai“. Pavieniai atvejai skaičiuojami ir kitose įmonėse, tačiau kad nebūtų  bereikalingos panikos, NVSC specialistė nenorėjo jų įvardinti.

K. Žigaitė taip pat sakė, jog susirgo antras Antano Smetonos gimnazijos moksleivis, kuris turėjo tiesioginį kontaktą su anksčiau koronavirusu užsikrėtusia gimnaziste. Abu jie yra iš tos pačios klasės, kurios 24 mokiniai šią savaitę mokėsi nuotoliniu būdu.

„Penktadienį iki pietų Ukmergėje sirgo 17 asmenų, saviizoliacijoje buvo 93 žmonės“, – statistiką vardijo Ukmergės skyriui šiuo metu vadovaujanti visuomenės sveikatos specialistė.  Nors viliamasi, jog užsikrėtusiųjų nedaugės, K. Žigaitė pripažino, kad  situacija gali keistis bet kuriuo metu.

Ji dar kartą patvirtino, jog koronaviruso protrūkis Ukmergėje prasidėjo dėl įvežtinio atvejo, susirgus vasaros pabaigoje  iš Didžiosios Britanijos grįžusiai moteriai. Vėliau užsikrėtė jos šeimos nariai, kurie užkratą išplatino darbovietėse, švietimo įstaigoje… Šis atvejis, pasak visuomenės sveikatos specialistės, tik parodė, kaip svarbu laikytis saviizoliacijos ir, grįžus iš užsienio ar turint bent menkiausių įtarimų dėl galimo užsikrėtimo, nebendrauti su aplinkiniais, likti namuose.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Gitanas Nausėda :
    Idiotai UZSIČIAUPKIT sus avo straipsnis kiek galima blet mus gadint duchai
  • Aha :
    "koronaviruso protrūkis Ukmergėje prasidėjo dėl įvežtinio atvejo, susirgus vasaros pabaigoje iš Didžiosios Britanijos grįžusiai moteriai." Kodel ta emygere dar ne kalejime uz biologini terorizma? Viena moteris visa miesta uzkrete.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas