Naujausi, Nuomonių telefonas

Šviesoforo išjungimas spūsčių nesumažins

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Į redakciją skambinusi Ukmergės miesto gyventoja kalbėjo apie automobilių spūstis Kauno gatvėje. Moteris pastebėjo, kad jos susidaro ryte arba baigiantis darbo valandoms, taip pat šeštadieniais bei sekmadienio vakare, kuomet žmonės grįžta iš poilsiaviečių, sodybų, sodų. Skaitytojos nuomone, eismas sumažėtų, jei piko metu būtų išjungiamas šviesoforas nuo Klaipėdos gatvės ir nereikėtų automobiliams šioje sankryžoje stoviniuoti. Be to, kaip teigė moteris, minėtasis šviesoforas nereikalingas ir nakties metu, pakaktų, kad mirksėtų geltona šviesa.

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo Aido Dutkaus nuomone, minėto šviesoforo išjungimas spūsčių nesumažins, o tik sukels problemų išvažiuojantiems iš automobilių stovėjimo aikštelių, esančių prie restorano „Vilkmergė“ bei Lietuvos pašto padalinio, taip pat iš Klaipėdos gatvės.

„Šviesoforas buvo išjungtas, kai buvo tvarkoma Klaipėdos gatvė. Automobilių srautams tai jokios įtakos neturėjo. Svarstytoma galimybė tik sutrumpinti jo mirksėjimo laiką. Dabar išsukantiems iš Klaipėdos gatvės į Kauno gatvę šviesoforo žalias signalas šviečia 15 sekundžių. Šį laiką galima būtų sutrumpinti ne daugiau kaip 2 sekundėmis. Vakare šis šviesoforas jau seniai nereguliuoja eismo – mirksi tik geltonas jo signalas“, – komentavo A. Dutkus.

Redakcijos nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ukmergiškis :
    Pritariu ok komentatoriui, dabar užėjo mada darkyti gatves, kur nuo seno buvo normali gatvė, tik reikėjo normaliai išasfaltuoti, kažkodėl daroma viskas, kad tik būtų sunkiau vairuotojams....visur kišami, atseit, dviračių takeliai. Galima pagalvoti, kad miestiečiai perka dviračius urmu, o realiai tai gatvės siaurinamos, o automobilių daugėja. Kalbant konkrečiau, tai net sunku suskaičiuoti, koks nerealus dviračių srautas važiuoja Klaipėdos gatve į turgų, o su auto vos vienas kitas ir taip ne tik toje gatvėje, vien žo, idiotizmas valdo....
  • Ma :
    Antro tilto reikia ir išsispręs nemažai problemų su spūstimis...
  • ok :
    Kas parašė šį pasiųlymą,turi būti nepilno proto,juk tada iš Klaipėdos gatvės visai bus neįmanoma išvažiuot piko metui(tai gal pasiųlysi visas šalutines gatves uždaryti ir palikti vieną,nuo stoties link Kauno).Šiaip,tai Ukmergėje reiktų dar bent dviejų šviesoforais reguliuojamų sankryžų.Ukmergėje yra būtinas aplinkkelis.O spūstys čia tikrai pakankamai didelės,ypač tokio dydžio miestui(nereikia gi lygint su Vilniumi,pažiūrėkit į tokio paties dydžio miestus,pvz.aš,nemačiau tokio dydžio miesto,kad būtų toks blogas susisiekimas),piko metu,toks jausmas,kad į Indiją ar Kiniją patekai,ypač kai niekaip nesibaigia miesto gatvių griovimas,juk normaliai padaryti nieko nesugeba,pažiūrėkit,kokio siaurumo Klaipėdos gatvė,tai gal tada reikėjo visoje Klaipėdos gatvėje padaryti vienpusį eismą arba nedaryti parkavimosi vietų(ar matėt kada kaip išvažiuoja mašinos iš parkuotės,čia prie to vadinamo parko,ten laikantis taisyklių,jei turgaus diena ,iš parkavimosi vietos nebeišvažiuosi niekada),o pėsčiųjų perėja į Senamiesčio mokyklą,jei einant nuo picerijos,priešais perėją kažkodėl visada stovi arba džipas,arba autobusiukas,todėl ar eina kas nors link perėjos,pamatyti neįmanoma,apie veidrodį sankryžoje su Klaipėdos ir Cvirkos gatvėse,išvis tyliu,jūs arba atsukite jį į priešingą pusę,arba pastatykite 2 veidrodžius,nes iš šito,nėra jokios naudos.Toliau-kam reikėjo tą parkuotę padaryti taip toli nuo darželio tvoros,dabar,ne vien tik nesimato ar atvažiuoja mašinos Klaipėdos gatve,jei išsukinėji iš Cvirkos gatvės,bet ir kai važiuoja palei tas priparkuotas mašinas,bijo kad neužkabintų,todėl važiuoja beveik priešpriešine juosta ir tai tokioje gatvėje,kur ir taip sunku prasilenkti,ženklus sustatykit,kad būtų draudžiama statyti mašinas Klaipėdos gatvėje prie bordiurų.Ir centre,kur dabar išrausė,jei kada gyvenime ir sutvarkys,padarys taip,kad eismą tik apsunkins,vis tiek ką nors nenormalaus sugalvos(saleles kokias ar dar ką).Ir šiaip,kelią tvarkykit kuo greičiau,o aplink savo tą sąvivaldybę ir aplink tą muziejų,galit nors ir dar 10 metų kapstytis.Kiek išmėtėt pinigų visoms nesąmonėms remontuoti(nebekalbu jau kiek išvogėt),seniai buvo galima aplinkkelį pastatyti.O šiaip,tai jūs visas gatves kurias taisėt,juk nepadarėt normaliai,visur susiaurinot nebežmoniškai ir padarėt tik daug blogiau,galit sakyt,kad dabar asfaltas lygus,bet tas asfaltas bus lygus kokius metus ar du ir bus kaip buvo,duobė ant duobės,o siauros,labai nepatogios gatvės,liks visam laikui.
  • Aha :
    Kaimiete didmiesciuose nebuvo. Net nezino kas yra spustys piko metu.🤭 Mieste jei ir susidaro spustys - tai tik del isarto centro.
  • aas :
    Kodel nuo 20h isjungia?kaskokia nesamone,jai veikia tegu veikia visada
  • Vilkas :
    Spūstys.... Ukmergėj.... Apie ką jūs kalbate?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas