Viena iš veiklų – piešimas ant degtukų dėžučių.

Sportas

Stovykloje patyrė daug smagių akimirkų

Rugpjūčio 17–23 dienomis Ukmergės sporto centro auklėtiniai Vepriuose dalyvavo socializacijos ir užimtumo programos stovykloje ,,Dėmesys vienam ir kiekvienam vaikui“.

Pirmoji stovyklos diena buvo skirta susipažinimui, komandų formavimui. Vaikai išklausė pirmosios pagalbos pamokėlę.

Antrąją dieną lankėsi savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistės Audra Bertašienė ir Dalia Butiškienė. Jos vedė užsiėmimą „Žalingi įpročiai – kaip pasakyti „NE“, kurio metu žaismingai ir išsamiai pateikė informaciją apie priklausomybes sukeliančias medžiagas, jų poveikį organizmui. Vaikai aktyviai dalyvavo diskusijose, uždavinėjo jiems aktualius klausimus, piešė, kaip supranta priklausomybes.

Krepšininkės, vadovaujamos sporto mokytojos Nijolės Vadapalienės, važiavo į Molėtų rajoną, futbolo skyriaus auklėtinės, vadovaujamos sporto mokytojų Vytauto Tutlio ir Dariaus Petraškos, vyko į Tauragę dalyvauti Lietuvos moterų futbolo pirmos lygos varžybose. Jauniausieji dalyviai rungėsi kvadrato, taiklumo konkurse, komandos žaidė tinklinį kitaip.

Dar viena diena buvo skirta sportinėms varžyboms: krepšininkės rungtyniavo dėl apdovanojimų baudų metimo, tritaškių konkursuose, su vepriškiais vaikinais žaidė draugiškas krepšinio rungtynes. Mergaitės ir berniukai dalyvavo futbolo turnyre Šventupėje, kuriam vadovavo sporto mokytojai D. Petraška, Tomas Striukys. Vyresnės mergaitės taip pat Šventupėje žaidė Utenos apskrities moterų futbolo turnyre. Po varžybų mergaitės, pasidalinę dvi temas, piešė akvarele. Vakare vaikų laukė smagi vakarienė – ant laužo keptos dešrelės, diskoteka.

Stovykloje viešėjo svečiai iš gyvūnų globos namų ,,Klajūnas“ ir labai mieli, maži keturkojai, kurie visiems suteikė daug įspūdžių. Vadovė papasakojo apie globą, meilę ir pagarbą keturkojams.

Ukmergės Vyčio šaulių kuopos ir Vilniaus šaulių atstovai mokė rikiuotis, maskuotis, išgyventi, šaudyti, įveikti kliūtis.

Stovyklos metu vaikai taip pat varžėsi boulingo, šaškių, stipruolio, estafečių, daiktų ieškojimo varžybose, tapė piešinius ant tuščių degtukų dėžučių, iš kurių sukūrė vieną didelį koliažą. Vyresnieji stovyklautojai vyko į Baltijos kelio bėgimą.

Paskutinę dieną krepšininkės merginos susitiko draugiškose rungtynėse su vaikinais, futbolininkai vyko į Šventupę dalyvauti respublikiniame merginų futbolo turnyre, jauniausieji stovyklautojai su vadove Dalia Tamošauskiene ėjo į turistinį žygį prie Bečių šaltinio.

Organizuotas ir protų mūšis, vakare vyko teatralizuoti komandų pasirodymai. Kiekvienam stovyklos dalyviui buvo įteikti prisiminimo medaliai, komandoms – saldūs prizai, aktyviausiems – dovanėlės.

Apie stovyklą informaciją pateikė Ukmergės sporto centras.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas