Renginio dalyviai, vedami šaulių, iš bažnyčios nužygiavo iki paminklinio akmens.

„Pilietiškumas - valstybės ir asmeninės gerovės garantas“

Prisiminta ir kovojanti Baltarusija

Arvydas PĖŠINA

Rugpjūčio 23-ąją kasmet pagerbiami už Tėvynės laisvę kovoję ir žuvę Lietuvos partizanai, prisimenamos skaudžios netektys, kurias atnešė Sovietų Sąjungos ir Vokietijos pasirašytas paktas, prisimenamas Baltijos kelias, suvienijęs Lietuvą, Latviją ir Estiją.

Šiais metais minėjimas vyko baigiamame tvarkyti skvere Klaipėdos ir Vasario 16-osios gatvių sankryžoje, prie paminklinio akmens partizanams. Po šv. Mišių Švč. Trejybės bažnyčioje susirinkusieji, pasitikti Meno mokyk-los Muzikos skyriaus orkestro (vad. Ričardas Kamarauskas), vedami šaulių, nužygiavo iki paminklinio akmens. Tylos minute pagerbus žuvusius, renginio dalyviai klausėsi Kultūros centro mišraus choro „Tremtinys“ (vad. Julė Juodienė, koncertmeisterė Dalia Stundžienė) atliekamų dainų.

Rajono meras Rolandas Janickas, sveikindamas susirinkusius, paminėjo, kad norint pasiekti tikslą gyvenime reikia vienybės. To pavyzdys – Baltijos kelias. Seimo narys Juozas Varžgalys prisiminė, kad jau trisdešimt metų mes laisvi, galime laisvai keliauti po pasaulį, mokytis, dirbti. Ir pakvietė laisvę saugoti. Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Ukmergės filialo pirmininkė Aldona Kalesnikienė kalbėjo apie norėjusius gyventi laisvoje Lietuvoje ir už tai kovojusius.

Tą pačią dieną, solidarizuojantis su kaimynine Baltarusija, buvo organizuotas Laisvės kelias. Šiai akcijai ukmergiškiai pasiuvo istorinę 13-os metrų ilgio Baltarusijos vėliavą, kuri išskleista skvere. Po to apie 40 ukmergiškių vėliavą išsivežė į „Laisvės kelią“.

Minėjimą baigė instrumentinio folkloro grupė „Ratilai“ iš Vilniaus.

AUTORIAUS nuotraukos

 

Pagerbti žuvusieji už Lietuvos laisvę.

 

Mus remia:   

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas