Jaunimas

Į projektą pakviestas ir ukmergiškis

Rugpjūčio 17-ąją paskelbtas moksleivių, kurie dalyvaus rugpjūčio 24-28 d. vyksiančiame aktyvaus bei pilietiško jaunimo projekte „Moksleiviai – į Vyriausybę“, sąrašas. Jame yra 30 komisijos išrinktų laimingųjų. Tarp jų – ir vienas mūsų rajono atstovas, Jono Basanavičiaus gimnazijos moksleivis Pijus Brazinskas. Projekto dalyviai turės galimybę iš arti pamatyti Lietuvos institucijų ir politikų kasdienį darbą ir savaitę patys dalyvauti šioje veikloje.

 

 

Būsimasis Jono Basanavičiaus gimnazijos dvyliktokas P. Brazinskas turi daug hobių, aktyviai ir sėkmingai dalyvauja įvairiuose konkursuose, olimpiadose, prot-mūšiuose. Moksleivis nuo penktos klasės nė karto nepraleido ir net tris kartus laimėjo konkursą „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“, taip pat jis yra vienas iš pernai vykusio dešimtojo respublikinio Europos egzamino laimėtojų.
Dvyliktą kartą iš eilės vyksiančiame projekte buvo kviečiami dalyvauti aktyvūs, iniciatyvūs ir gerai besimokantys visų Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų ir užsienio šalių lietuvių bendrojo lavinimo mokyklų abiturientai bei būsimi 12 (4 gimnazijos) klasės mokiniai.
Atrankos kriterijai: motyvacija dalyvauti projekte, mokomųjų dalykų pasiekimai, visuomeninis aktyvumas. Projektų dalyvius iš užsiregistravusiųjų atrinko ir į praktikos vietas paskirs konkurso dalyvių atrankos komisija, sudaryta iš projekto organizatorių, part-nerių, Švietimo mokslo ir sporto ministerijos bei kitų atstovų.
Atrinkti dalyviai bus paskirstomi po du. Savaitės praktiką jie atliks vienoje iš keturiolikos ministerijų arba Vyriausybės kanceliarijoje. Dalis projekto veiklų vykdomos bendrai, dalyvaujant visiems 30 projekto dalyvių.
Projekto savaitę dalyviai bendraus su ministru pirmininku, ministrais, dalyvaus posėdžiuose, susitikimuose, susipažins su institucijos, jai pavaldžių įstaigų darbu, atliks jiems paskirtus darbus, rengs bendrą savaitės užduotį.
Siekiant užtikrinti projekto dalyvių saugumą, šiemet dauguma projekto veiklų bus vykdoma nuotoliniu būdu. Tai reiškia, kad virtualias Vyriausybės duris projekto dalyviai šį kartą galės praverti neišeidami iš namų. Organizatoriai tikina dėsią visas pastangas, kad įspūdžių ir naudingų patirčių būtų ne ką mažiau ir per kompiuterio ekraną.
Projektą organizuoja Lietuvos Respublikos Vyriausybė kartu su Lietuvos moksleivių sąjunga, Nacionaline moksleivių akademija.

 

 

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Skaitytoja :
    Tai parodykit mums tą Pijų

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas