Maisto produktus prekiautojai sudeda ant žemės.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Skundžiasi laikino turgelio kaimynyste

Loreta EŽERSKYTĖ

Pivonijos mikrorajono gyventoja pasakojo, kad prieš Vilniaus gatvės rekonstrukciją, kuri prasidėjo daugiau nei prieš metus, norintys pardavinėti savo produkciją prekiautojai tai galėjo daryti specialiai įrengtoje vietoje – už parduotuvės, Miškų gatvėje. Kai prasidėjo remonto darbai, prekeiviai persikraustė į priekį – savo prekes išsidėstė netoli Vilniaus gatvės 92 ir 94 namų. „Nors dabar turgavietė vėl atnaujinta, tačiau prekyba ir toliau vyksta prie parduotuvės. Prekiautojai pradeda rinktis iš ankstaus ryto – apie 4.30 valandą. Jie šūkauja, barškina bidonais, kelia kitokį triukšmą, tad neįmanoma užmigti. Be to, labai keista, kad niekas iš kontroliuojančių tarnybų neatkreipia dėmesio į tai, kad čia pat, ant žemės, sudedami maisto produktai. Galbūt vaisius, uogas, daržoves galima ir nuplauti, tačiau parduodami ir pienas, varškė. Tai yra labai nesaugu, netgi pavojinga, ypač dabar, kai visur perspėjama saugotis užsikrėtimo koronavirusu“, – kalbėjo skaitytoja.

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus paaiškino, kad gyventojos minima vieta prie prekybos centro „Pivonija“ nėra registruota kaip prekybos vietos objektas.

„Žmonės čia prekiauja laikinai, kol nėra baigti tam skirtos prekyvietės Miškų gatvėje įrengimo darbai, vykdomi įgyvendinant projektą „Skvero (kitos paskirties inžinierinių statinių) prie prekybos centro „Pivonija“ (Vilniaus g. 90C) statyba“. Darbai sustojo, kadangi savivaldybė nutraukė sutartį su rangovu – UAB „Revestus“. Prekiautojai iš buvusios senosios prekyvietės persikėlė gavę žodinį rajono savivaldybės administracijos atsakingų darbuotojų leidimą. Tai padaryta iš paprasčiausio žmogiškumo, kai buvo gautas žmonių prašymas leisti jiems toliau prekiauti. Tuo labiau kad beveik visi prekiautojai yra senjorai, parduodantys pačių užaugintas gėles, daržoves, vaisius“, – susidariusią situaciją komentavo A. Dutkus.

Susisiekus su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Vilniaus departamento Visuomenės sveikatos saugos skyriaus vyriausiąja specialiste, laikinai vykdančia Ukmergės skyriaus vedėjo funkcijas Kotryna Žigaite, ji atsiuntė tokį atsakymą: „Prekyba turgavietėse ir turgaus prekeivių keliamas triukšmas nėra mūsų kompetencijoje, kadangi vadovaujantis Prekybos žemės ūkio ir maisto produktais turgavietėse darbo taisyklėmis, už turgavietėje parduodamų žemės ūkio ir maisto produktų saugos kontrolę atsakinga Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Taip pat vadovaujantis sričių, kuriose Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos pagal asmenų prašymus, pranešimus, skundus vykdo valstybinę visuomenės sveikatos saugos kontrolę, sąrašu, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras vykdo tik stacionarių triukšmo šaltinių keliamo akustinio triukšmo dėl ūkinės komercinės veiklos kontrolę.“

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus vyriausioji veterinarijos gydytoja-inspektorė Danutė Užkurėlytė informavo, kad minėtoje prekyvietėje prekyba gyvūninės kilmės maistu – pienu, mėsa ir jų produktais – negalima.

Taip pat ji pridūrė, jog Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba kontrolę vykdo tik registruotuose objektuose. Kaip žinoma, minėtasis turgelis toks nėra…

Šalia esančią prekyvietės stoginę juosia tvora…

A. DUTKAUS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Lionė :
    Noriu pasakyti kad pirmoji ateina 5val 40min jeigu rašot nemeluokit aš kazdien nuo čia į darbą važiuoju išskyrus savaitgalius.
  • ANONIMAS :
    4.30 ten tikrai niekas jokiais bitonais nebarškina.. 😁 tame nei logikos būtų ir šiaip visada pro ten einu, neteko susitikt nei karto..
  • Vilma :
    Tikrai čia ne Pivonijos skundas. Nereikia kaltinti kai nežinai tikros situacijos. Tos bobutės tikrai ne prekybos centro konkurentės ir protingas išsilavinęs žmogus tai puikiai supras.
  • Kova :
    Ar nebus taip,kad Pivonija su konkurentais tvarkosi??? Pas senelius turgelyje dauguma apsiperka,tai Pivonijai pelnas krenta!
  • Onutė :
    Netikiu, kad tos babulytes jau toki triuksma kelia. Jau taip Pivonijos mikrorajonas nuskriaustas, neliko ne vieno bankomato. O dar ir darzoviu nebus galima nusipirkti. Atidarykit ta vieta, kur numatoma prekiauti. Nebus problemos. Malonu, kad imanoma nusipirkti darzove, vaisiu. Ne visi gali pasiekt turgu ir kooperatyvo parduotuveje ne visada gausi tai, ko reikia. Nesuprantu, kam patrukde bobutes? Negyveno zmones ten,, kur nuo jaunimelio triuksmo, nera ramybes nei diana, nei nakti.. Tas turgelis, labai patogus, kai reikia kokia smulkmenyte nusipirkti, tuo labiau, kad uzauginta mociuciu savam darze.
  • Vilniaus Miškų :
    Užaugau tam rajone, buvo toj vietoj ne tik turgelis, bet ir kioskai. Niekam netrugdo, ir net per senus medinius langus, triukšmo niekas negirdėjo. Isponejimas konkretus. Persikelkit gal į centrą, ten ramiau bus. Ar neteks pačiai kada prekiauti taip turgelyje žiūrėkit, ne miegantį princese. O korona tai baisi, tokie kaip jus, va smegenis ėda.!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas