Naujausi, Nuomonių telefonas

Kolumbariumo nišą galima rezervuoti

Loreta EŽERSKYTĖ

 

„Būdama Dukstynos kapinėse dažnai praeinu pro kolumbariumą. Atkreipiau dėmesį, kad jame nemažai vietų tuščių – užrašyta, kad rezervuotos. Kai kolumbariumas buvo pastatytas, girdėjau, jog mirusieji bus laidojami eilės tvarka – artimieji negalės pasirinkti vietos. Ar tvarka pasikeitė?“ – klausė ukmergiškė.

Į šį klausimą atsakė miesto seniūnė Z. Pečiulienė. Jos teigimu, tvarka nepasikeitė, išliko ta pati, kokia ir buvo, kai 2016 m. pradėjo veikti kolumbariumas.

„Žmonių palaikų laidojimo ir kapinių lankymo Ukmergės rajone tvarka, kurią yra patvirtinusi Savivaldybės taryba, numato, jog kolumbariumo niša atsakingam laidojančiam asmeniui nuomojama 99 metams. Rajono Savivaldybės tarybos sprendimu nustatytas vienkartinis nuomos mokestis už kolumbariumo nišą yra 900 Eur. Jį galima sumokėti iš karto arba dalimis. Mokant dalimis, būtina sumokėti 50 proc. mokesčio dydžio pradinį įnašą. Sumokėjus pradinį įnašą, kolumbariumo niša rezervuojama. Likusi mokesčio dalis sumokama per 3 mėnesius nuo kolumbariumo nišos nuomos sutarties pasirašymo“, – nustatytą tvarką komentavo seniūnė. Taip pat ji pažymėjo, jog nuomos mokesčio lėšos naudojamos kitiems kolumbariumams įrengti.

Pasak Z. Pečiulienės, vienoje išnuomotoje kolumbariumo nišoje saugoma ne daugiau kaip keturios urnos su kremuotais žmonių palaikais.

Dabar iš viso kapinėse stovi penki granitiniai statiniai – kolumbariumai, juose įrengtos 75 nišos.

„Šiuo metu likusios 9 laisvos nišos. Jau yra užsakytas ir iš Kinijos plukdomas granitas kolumbariumams gaminti. Akmuo Lietuvą turėtų pasiekti iki rugsėjo mėnesio, planuojama, kad vėlyvą rudenį bus pastatytos naujos vadinamosios spintos“, – apie plėtrą kalbėjo miesto seniūnė.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas