Mūsų rajono medikės su A. Veryga.

Naujausi, Sveikata

Tarp nominuotųjų – ir ukmergiškiai

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose Rytų Lietuvos regiono medikams įteikti apdovanojimai „Už reikšmingą indėlį Lietuvos žmonių sveikatai“. Šie specialiai sukurti medaliai skirti Santaros klinikų ir Santaros klinikų koordinuojamų ligoninių medikams, karščiavimo klinikų, laboratorijų, mobilių punktų darbuotojams už sudėtingą darbą suvaldant koronaviruso (COVID-19) plitimą. Tarp apdovanotųjų buvo ir būrys ukmergiškių.

Renginio metu sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga susirinkusiesiems dėkojo už kilnų, nuoširdų ir pasiaukojantį darbą pirmosiose gretose, suvaldant šio viruso plitimą.

„Jūsų pasiaukojantis darbas ekstremalios situacijos ir karantino metu, kai mums visiems šis virusas buvo didžiulis iššūkis ir teko imtis priemonių, kokių Lietuva iki tol neturėjo, yra neįkainojamas, o pavyzdys – įkvepiantis. Ačiū už jūsų darbą neskaičiuojant valandų, gelbstint gyvybes ir stengiantis dėl kiekvieno žmogaus. Jūsų darbai prisidėjo prie Lietuvos sėkmės istorijos, kai atsidūrėme tarp šalių lyderių, sėkmingai suvaldžiusių šio klastingo viruso plitimą“, – sakė ministras.

Anot A. Verygos, sveikatos priežiūros sistemos darbuotojams turime dėkoti ne tik už tiesioginį darbą su pacientais, bet ir už tai, kad prisidėjo idėjomis ir pasiūlymais, inicijavo naujoves, kurių buvo galybė ir kurios padėjo Lietuvai sustabdyti viruso plitimą.

„Pasaulis Lietuvą žino kaip krepšinio šalį ir kaip profesionalių medikų kalvę. Nuo šiol Lietuva bus minima tarp sėkmės pavyzdžių, kaip galima suvaldyti naujo viruso plitimą. Mūsų stiprybė yra ta, kad mokame dirbti kartu ir įsiklausyti, pavyzdžiui, ką sako epidemiologai, infektologai, medikai, visuomenės sveikatos specialistai, kiti ekspertai bei suvienijame skirtingų sričių profesionalus“, – kalbėjo ministras A. Veryga.

Tarp nominuotųjų buvo ir nemažai Ukmergės ligoninės bei Pirminės sveikatos priežiūros centro medikų, rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistų. Apdovanojimai „Už reikšmingą indėlį Lietuvos žmonių sveikatai“ įteikti Ukmergės ligoninės vyriausiajam gydytojui Rimvydui Civilkai, vyr. gydytojo pavaduotojai medicinai Marijai Švedienei, ligoninės gydytojui chirurgui Nikui Samuoliui, gydytojai Audronei Augustėnienei, ligoninės bendrosios praktikos slaugytojoms Lilijai Katinienei ir Linai Stočkutei; Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro bendrosios praktikos slaugytojoms Mildai Matulevičienei ir Ramintai Satkevičienei; rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro direktorei Vaidai Puodžiūnienei bei šio biuro specialistėms Skirmantei Sabaliauskienei, Evelinai Kimsei, Daivai Lukšienei, Vidai Peldžienei, Daliai Butiškienei, Virgilijai Pakulnienei, Audrai Bertašienei ir Sabinai Aukštuolienei.

„G. ž.“ inform.

Padėkų sulaukė ir Visuomenės sveikatos biuro specialistės.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas