Aktualijos

Laukiama smarkaus lietaus

Europos eksperimentinis audrų prognozavimo centras (Estofex) pirmadienį pranešė, kad Lietuvoje  laukiama didelio kritulių kiekio, perkūnijos, didelės krušos ledėkų ir stiprių vėjo gūsių.

Kaip pažymėta pranešime, orų modeliai krypties iš esmės nekeičia – Lietuvoje ir toliau prognozuojama, kad per ateinančias 24 val. iškris labai didelis kritulių kiekis. Daugiausia kritulių laukiama vakarų (išskyrus pajūrį) ir vidurio Lietuvoje. Šie krituliai keliaus naktį iš pirmadienio į antradienį. Prognozuojami kiekiai artimi viso mėnesio normai. Viskas prasidės šiandien popietę ir vakare, kai rytiniuose ir centriniuose rajonuose sulauksime konvekcinių audrų (smarkūs lietūs, vėjo sustiprėjimai iki 15-20 m/sek., kruša).

Tačiau turbūt pavojingesnis dalykas Lietuvą pasieks artimiausią naktį. Žemėlapyje raudonai pažymėtuose regionuose nakties metu numatomas smarkus, o vietomis ir labai smarkus lietus, kai į kiekvieną kvadratinį metrą iškris daugiau nei 50 mm kritulių, o tai yra beveik visa birželio mėnesio norma.

Raudonoje zonoje esančiuose miestuose antradienio naktį ir rytą galimi gatvių apsėmimai. Tuo tarpu kitur šalyje lietus nebus toks intensyvus, tačiau reikėtų sekti naujausią informaciją ir perspėjimus, nes situacijai pasikeitus visai mažai į liūties įniršį patektų kitos vietovės.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas