Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Balelių kaimo gyventojai sulauks priemiestinio autobuso

Nijolė STUNDŽIENĖ

Į redakciją kreipėsi Taujėnų seniūnijos Balelių kaimo gyventoja, kuri skundėsi, kad į gyvenvietę neužsuka joks autobusas, todėl žmonės neturi kuo pasiekti Ukmergę.

„Iki karantino į Balelius užsukdavo iš Biržų važiuojantis tarpmiestinis autobusas. Dabar jo nesulaukiame. Susisiekėme su Biržų autobusų parku. Jo atstovai pranešė, kad šis maršrutas buvo nuostolingas ir artimiausiu metu jo neketinama atnaujinti. Mums patarė kreiptis į savo rajono savivaldybę“, – situaciją komentavo moteris. Ji pridūrė, jog bendravo su UAB „Ukmergės autobusų parkas“ vadovu ir jis pasiūlė rinkti gyventojų parašus. Tačiau, kaip teigė Balelių gyventoja, tai jau buvo prieš kelis metus daryta, bet parašai neaišku kur nugulė. Todėl dabar abejojama, ar verta vėl kartoti.

„Esame pamiršti ir palikti užribyje, niekas mums nenori padėti, – bėdojo moteris. – O juk reikėtų tiek nedaug – pakoreguoti priemiestinio autobuso į Taujėnus maršrutą. Jis turėtų tęstis ne tik iki Lėno bei Užulėnio, autobusas bent kartą per savaitę galėtų prasukti ir pro Balelių kaimą. Į šalį reikėtų pavažiuoti tik 7 kilometrus, gal dėl to transporto įmonė nepatirtų didelių nuostolių. Dabar 350 kaimo gyventojų palikti be susisiekimo. Ne visi juk turime nuosavus automobilius, reikia ir vaistų nusipirkti, ir reikalų būna mieste, bet nėra kuo nuvažiuoti… Gal kas nors gali mums padėti?“

Šį gyventojos klausimą persiuntėme UAB „Ukmergės autobusų parko“ direktoriui, bet taip ir nesulaukėme atsakymo. Tuomet redakcija kreipėsi į rajono savivaldybės administracijos direktorių Darių Varną. Išsiaiškinęs situaciją direktorius informavo, kad Balelių kaimo žmonių problema išspręsta. „Nuo liepos 1 dienos trečiadieniais atsiras naujas maršrutas Ukmergė-Baleliai. Vienas autobusas važiuos ryte, kitas – po pietų. Šiuo metu derinamas atvykimo bei išvykimo laikas“, – sakė D. Varnas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Matyt :
    Pas Pivorą į tėvoniją siunčiam autobusą, a kiti kraštai lauks kada iš jų krašto kas taps tarybos nariu tada ir gaus autobusą, o jei netaps taip jiems ir reikia...
  • Normaliai :
    Varnas - vienas visame.... Klausimai užduodami įmonių savininkams....pffuuu "direktoriams" , o vis gi gal savininkams? Juk tokie vadovai dar nuo neatmenamu laikų.... Tiksliau: "kodėl atsakyti į visos Ukmergės "gaspadoriams" skirtus klausimus turi Varnas"? Iš šalies susidaro įspūdis, kad galima naikinti bent pusės tokių "įmonių vadovų etatus, nes nenori ar nesugeba atsakyti į jiems skirtus klausimus? Ar pagaliau dirbsit "gaspadoriai" savo tiesioginius darbus ar Varnas viską atsakinės "kaip mokykloje"? Trūksta kompetencijos "gaspadoriams".
  • Zina Ceponyte. :
    Tai super jau tie kaimo zmogeliai taip buvo nuskriausti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas