Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

„Šefo receptai“ – žuvies patiekalai jūsų šventiniam ir kasdieniam stalui

Mitybos specialistai teigia, kad žuvį valgyti reikia bent kartą per savaitę. Tai ypač naudingas mūsų organizmui produktas, nes žuvyje gausu riebalų, baltymų, fosforo, cinko, kalcio, geležies ir vitaminų. Lietuviai nuo seno garsėjo kaip puikūs žvejai, tad ir žuvį skaniai gaminti išmoko. Deja, šiuolaikiniai žmonės žuvies valgo mažai. Kai kurie teigia, kad jos nemėgsta, kiti mano, jog nemoka skaniai paruošti. Kad niekada nepritrūktų fantazijos, kokią žuvį ir kaip pagaminti, „Šefo receptai“ specialiai jums surinko daugybę įvairiausių ir gardžiausių žuvies patiekalų receptų.

Patiks net ir tiems, kurie nemėgsta žuvies

Visame pasaulyje žuvis paprastai gaudoma upėse, ežeruose, jūrose, vandenynuose arba veisiama tam tikslui įrengtuose tvenkiniuose. Be žuvies patiekalų neįmanoma įsivaizduoti daugelio pasaulio virtuvių. O kaip gi mūsų pačių žiemos šventės be tradicinės „silkės pataluose“? Neįsivaizduojate, tiesa?

Maistui naudojamos įvairiausių dydžių vandenynų, jūrinės ir gėlavandenės žuvys. Žuvies rūšių yra tiek daug, kad visų išvardinti praktiškai net neįmanoma. Tačiau yra kelios pačios populiariausios ir dažniausiai gaminamos. Tai – lydeka, karpis, silkė, lašiša, menkė, upėtakis, tilapija, sterkas, ešerys, pangasija, skumbrė, otas, dorada, lynas, šamas, ungurys, stinta, plekšnė, strimėlė, vilkešeris, karosas. Egzotiškuose kraštuose šių rūšių būtų ir dar daugiau.

Kaip ir rūšių, taip ir žuvies paruošimo būdų yra labai daug. Žuvį galima virti, kepti orkaitėje, ant grotelių, keptuvėje, sūdyti, džiovinti, troškinti, valgyti šviežią, farširuoti, gaminti įvairius įdarus pyragams ir užkepėlėms, pasigaminti faršo kotletams ir koldūnams, daryti užtepėles, išsivirti sriubos ir sultinio, patiekti kaip pagrindinius patiekalus arba užkandžius. Štai kokia gausi įvairovė. Tad jei vis dar dvejojate, kad nemokėsite skaniai paruošti, užsukite į interneto svetainę „Šefo receptai“. Čia rasite daugybę gardžiausiai paruošiamų žuvies patiekalų receptų, tinkamų net ir nepatyrusiems kulinarams. Receptų skiltis nuolat papildoma, tad kol spėsite išbandyti vienus, atsiras naujų. Tik spėkite gaminti ir ragauti.

Išsivirkite gardžios žuvienės, išsikepkite pyrago su žuvimi, ar net pasigaminkite tikrą tortą. Su „Šefo receptais“ žuvį pamėgs net ir tie, kurie iki šiol jos nemėgo.

Žuvis ir kasdieniam ir šventiniam stalui

Ieškote naujų idėjų pietums ar vakarienei be mėsos? O gal dairotės naujų receptų šventei ar draugų susibūrimui? „Šefo receptai“ turi ką jums parekomenduoti! Siūlome puikius receptus, pagal kuriuos pagaminsite ir įprastą, ir šventinę vakarienę, ir daugybę gardžių užkandžių iš žuvies. Jeigu peržvelgę pasiūlytus receptus pamatysite, kad kažkuris ingredientas jums netinka, nebijokite, drąsiai improvizuokite ir keiskite jį savo nuožiūra, o sukurtu nauju receptu pasidalinkite su mumis. Mes mėgstame naujoves, tad mielai priimame skaitytojų atsiųstus receptus ir dalinamės jais „Šefo receptai“ interneto svetainėje.

Su „Šefo receptais“ gaminti gali kiekvienas. Tad kodėl ne jūs? Pasikvieskite į svečius draugų ir pavaišinkite juos savo pačių pagamintu upėtakiu su česnakiniu padažu. O gal jums jau pabodo kasmet ruošiama „silkė pataluose“, bet turite šeimos narį, kuris be silkės neįsivaizduoja nė vienos šventės? Pagaminkite jam silkės tortą! Tai beveik ta pati „silkė pataluose“, tik šiek tiek kitokia. Ekspermentuokite ir žuvies patiekalai tikrai jus maloniai nustebins naujais, dar nepatirtais skoniais.

Gaminkite ir dalinkitės gardžiais žuvies patiekalų receptais, kurie be abejonės patiks kiekvienam.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas