Naujausi, Nuomonių telefonas

Kioskas-vaiduoklis – nepajudinamas

Loreta EŽERSKYTĖ

 „Gyvenu Klaipėdos gatvėje. Smagu ir gražu, kad pagaliau tvarkomos netoli centro esančios gatvės. Miesto pasididžiavimu gali būti vadinama Vienuolyno gatvė, pagaliau sutvarkyta Vasario 16-osios gatvės didžioji dalis, atnaujintos Klaipėdos, Sodų gatvės. Bet tarsi šašas sutvarkytoje teritorijoje likęs apleistas spaudos kioskas ties Klaipėdos ir Vasario 16-osios g. sankryža. Jis nepajudinamas stovi jau daugelį metų…“ – paskambinęs į redakciją mintimis dalijosi ukmergiškis Petras.

Pasak skaitytojo, visi norime gyventi gražiau, tvarkingiau. Netrukus bus baigtas suremontuoti Klaipėdos gatvės skveras, atnaujinta paminklinio akmens aplinka: „Esame girdėję, kad nežinoma, kas kiosko savininkas. Galbūt. Nejau rajono savivaldybė neturi jokių galimybių šį apleistą statinį bent iškelti? Laukiame ir tikimės, kad miesto vaizdą darkantis kioskas-vaiduoklis nebadys nei miestiečiams, nei svečiams akių“.

Ukmergiškio išsakytas mintis perdavėme rajono savivaldybės administracijai. Gavome tokį Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjo Artūro Sakalausko atsakymą: „Savivaldybė lygiai taip pat, kaip ir gyventojai siekia sutvarkyti pilnai aplinką ir iškraustyti nenaudojamus kioskus. Kadangi gyvename teisinėje valstybėje, tai negalime savavališkai imti ir iškelti kiosko neatlikę visų procedūrų – šeimininkų paieškų, viešinimų, teisės aktų pakeitimų ir t. t. Juolab klausimas būtų sprendžiamas visos Ukmergės kontekste, todėl „nukėlimas“ vyksta ne taip greit kaip galbūt visiems mums norėtųsi…“

AUTORĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Aaaaa :
    Jau nėra! Ot sunkus darbas buvo? Ane?
  • Xxx :
    Turi, privalo medžiotojų burelis šią problemą svarstyt! Kaip bus nuspresta, taip ir bus. Ten gi kiti teisinės valstybės principai. Tada statitiniai atliks 🐙 Patis rinkot, patis balsavot- dabar turėkit!
  • ///_ :
    Kaip medžiotojų burelis nuspres, taip ir bus! Ane? Kokie dar įstatymai!☠
  • Ccccc :
    Kada konstitucija paseno?
  • Idomu :
    Ar politikai, tarybos nariai, t.y tikroji rajono valdzia ar klausia valdininku, ar reikalauja atsakyt?Gal valdininkas galetu detaliau paaiskinti ka reikia viesinti, istatymus keisti , norint isvezti sita kioskeli.
  • Ss :
    Cia sis pigvingalvis visus subtiliai pasiunte na..ui
  • Aha :
    Oj tas beribis biurokratu tingumas pakelt uzpakalius ir rast savininka. Cia kaip 2 pirstus ap....
  • tikriausiai :
    Spaudos kioskas - laikinas statinys , kuriam leidima statyti isduoda ta pati savivaldybe, ir pratesia kas trys ar penki metai. Be jokio zemes sklypo , be nieko.Tikriausiai nera kaip paaiskinti savo neveikimo, todel ir atsiranda tokie paaiskinimai
  • Ukm :
    Teisinė valstybė? Tai gi konstitucija pasenusi, konstitucinio teismo išaiškinimai negaliojo Ukmergės savivaldybei!!! Nežinojot? Agnė žino, paklauskit. 😂😂😂seime galės visiems išaiškint kada konstitucija paseno! Ir net datą nurodyt!!!
  • ukmerge :
    Tai ar tos proceduros isvis ar buvo atliekamos?Kiek atmenu tai buves spaudos kioskelis, tikriausiai pasto nuosavybe, patikrinti labai lengva.Atsakymas vertas tikro biurokrato , blogaja prasme - ne paprastai , zmogiskai, bet arogantiskai, is auksto.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas