Sveikata

Ištirti visi Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai

Loreta EŽERSKYTĖ

Laikraštyje rašėme, kad Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos skyrininkui birželio 7-ąją nustatytas koronovirusas. Užsikrėtęs asmuo, kuris nejautė jokių ligos simptomų, ir su juo kontaktą turėję dar septyni ugniagesiai gelbėtojai 14 dienų izoliavosi namuose. Praėjusią savaitę tarnybos ugniagesiams gelbėtojams ir darbuotojams atlikti greitieji testai, dezinfekuotos patalpos. Visų dėl COVID-19 tikrintų asmenų testų atsakymai buvo neigiami. Tai rodo, kad iš išorės patekę užsikrėtimo atvejai neišplito. Daugiau užsikrėtusiųjų nebuvo nustatyta.

Kaip antradienį „Gimtajai žemei“ sakė Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas, iš viso buvo patikrinti 39 tarnybos darbuotojai. Visų atsakymai buvo neigiami. Taip pat pakartotinai atlikus tyrimą užsikrėtusiam ugniagesiui sulaukta neigiamo atsakymo.

„Rajono savivaldybės siūlymu, nuo antradienio pageidaujantiems mūsų tarnybos darbuotojams yra galimybė dėl koronaviruso išsitirti mobiliajame punkte. Tokį norą pareiškė 18 žmonių, iki penktadienio jie visi bus ištirti,“ – sakė viršininkas.

D. Vyšniausko teigimu, tarnyboje nustačius COVID-19 atvejį, ypač apribotas bendravimas tarp skirtingose pamainose dirbančių ugniagesių gelbėtojų: „Galima sakyti, jog tarp pamainų neliko jokių kontaktų.“

Viršininkas taip pat minimaliai apribojo bendravimą su kolegomis, daugiausia tai daro telefonu. Su pamainų vadais jis paprastai susitinka aptarti budėjimą lauke ir bendrauja per atstumą.

Dėl saviizoliacijos iš rikiuotės „iškritus“ vienai ugniagesių gelbėtojų pamainai, tai tarnybos darbui neigiamų pasekmių kol kas neturi. Pagal nustatytą tvarką buvo perdėliotas darbo režimas, dabar trys pamainos budi dažniau, kas antrą dieną. Už viršvalandžius gaisrininkams bus apmokėta papildomai. Vienam darbuotojui saviizoliacija baigiasi birželio 18 dieną, likusieji į darbą turėtų sugrįžti birželio 19-ąją.

„Jei per tris mėnesius, kiek trunka karantinas, kai kurie asmenys gal šiek tiek ir buvo atsipalaidavę, kolektyve nustatytas COVID-19 atvejis priminė, jog negalima užsimiršti. Turime elgtis atsakingai ir laikytis visų saugumo priemonių ne tik budėjimų metu, bet ir dirbant kituose darbuose bei leidžiant laisvalaikį“, – kalbėjo D. Vyšniauskas.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, Lietuvoje iki antradienio koronavirusas patvirtintas 1 776 žmonėms, mirė 76 asmenys, dar 10 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas