Asociatyvi nuotrauka

Aktualijos, Naujausi

Akušerijos skyriuje – džiaugsmingos nuotaikos

Ukmergės ligoninės Akušerijos skyriuje po ilgos pertraukos, dėl koronaviruso pandemijos daugiau nei du mėnesius uždarytame ir tik birželio 8 dieną atvėrusiame duris, vėl švenčiamas naujos gyvybės atėjimas.

Kaip skelbiama rajono savivaldybės internetiniame puslapyje www.ukmerge.lt, birželio 11-osios popietę Akušerijos skyriuje 32 metų ukmergiškė Orinta Kamarauskaitė susilaukė savo pirmagimės. 52 centimetrų ūgio ir 3 660 gramų sveriančiai dukrelei laiminga mama suteikė Emos vardą.

„Viskas puiku. Labai džiaugiuosi. Visoms rekomenduoju gimdyti tik Ukmergėje. Pačios geriausios rekomendacijos“, – sakė Orinta.

Akušerijos skyriaus vyresnioji akušerė Jurgita Zakarauskienė patikino, kad šiuo pirmuoju gimdymu labai džiaugiasi ir visas skyriaus kolektyvas.

„Pagaliau visi sugrįžome į senas vėžes. Gimdymas nuo ankstesnių, iki karantino buvusių, išsiskyrė galbūt tik tuo, kad mums reikėjo dėvėti kur kas daugiau apsauginių priemonių, su apsaugine kauke, kiek galėjo, buvo ir pati gimdyvė.

O daugiau niekas per daug nepasikeitė, atvykstančioms gimdyvėms nereikia kažkokio ypatingo pasiruošimo. Gal tik supratimo ir kantrybės gali prireikti dėl padidintų saugumo reikalavimų.

Juokaujame, kad dabar atsirado daugiau gaišaties – į skyrių atvykusiai moteriai tikrinama kūno temperatūra, paimamas tepinėlis iš nosiaryklės tyrimui dėl koronaviruso. O jei kartu atvyksta ir vyras, kuris norės stebėti gimdymą ir po to visą laiką su gimdyve ir naujagimiu būti palatoje, jam taip pat bus privalomas toks tyrimas“, – kalbėjo medikė.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Vn :
    Kam ta kauke. Juokinga. Vaika irgi su kauke daryt reikia? 😀

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas