Asociatyvi nuotrauka.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Ukmergės rajone „paspirtukininkai“ drausmingi

Genovaitė KAZIELIENĖ

 

Vieno rajono miestelio gyventojui susirūpinimą kelia tai, kad vis dažniau pranešama, jog važiuodami elektriniais paspirtukais traumas patiria vaikai. „Kodėl į tai nekreipiama dėmesio? Mažuosius turėtų prižiūrėti tėvai. Jei jie to nedaro, reikėtų, kad atitinkamos tarnybos, kurioms priklauso domėtis, ar vaikai saugūs, tikrintų tokius atvejus, surašytų aktus ir savo atžalų neprižiūrintys suaugusieji būtų baudžiami. Tuomet nereikėtų konstatuoti, kad vaikai susižeidė dėl nepriežiūros“, – įsitikinęs skaitytojas.

Įstatymai numato, kad važiuoti važiuojamąja kelio dalimi dviračiu (elektriniu paspirtuku – greitis iki 25 km/val., galia ne didesnė kaip 1 kW) leidžiama ne jaunesniems kaip 14 metų asmenims, o išklausiusiems Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos nustatytą mokymo kursą ir turintiems mokyklos išduotą pažymėjimą, – ne jaunesniems kaip 12 metų asmenims. Prižiūrint suaugusiajam, važiuoti važiuojamąja dalimi dviračiu leidžiama ne jaunesniems kaip 8 metų asmenims. Gyvenamojoje zonoje dviračių vairuotojų amžius neribojamas. Suaugusieji turi užtikrinti, kad nepilnamečiai tinkamai elgtųsi kelyje, patiems rodyti tinkamą (gerą) pavyzdį.

Rajono Policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus teigė, kad nei šiemet, nei pernai eismo įvykių, susijusių su „paspirtukininkais“, nebuvo. „Važinėjantys elektriniais paspirtukais yra tokie pat eismo dalyviai, kaip ir dviratininkai, motorolerių vairuotojai, kiti. Budėdami pareigūnai stebi visus, jei pasitaiko pažeidimų, viruotojus perspėja ar baudžia“, – paaiškino V. Butkus.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Vacys :
    Ar bandet kada jais vaziuot ukmergej? Su dviraciu gal dar iseitu,bet paspirtuku sunkiai. Mes visad vezames i anykscius.
  • Vakaip :
    Drausmingi delto kad ju mazai yra 😀
  • Rimas :
    O kad Ukmergėje nėra kur su jais važiuoti vienos duobes

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas