Laikraščio skaitytojo manymu, dviračių takui, kuris įrengtas nuo Miškų urėdijos iki Pašilės, būtinas remontas.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Ukmergę ir Šventupę sujungs dviračių takas?

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Ukmergės apylinkėse dažnai dviračiu važinėjantis Romas išsakė savo pastebėjimus apie dviračių tako, kuris įrengtas nuo Miškų urėdijos iki Pašilės, būklę. Jis teigė, kad taką būtina remontuoti, nes jis ne tik duobėtas, bet vietomis sugadintas asfaltas, todėl čia važiuoti dviratininkams netgi pavojinga, o vyresniems žmonėms, mamoms, vežimėliuose vežančioms vaikus, eiti nepatogu.

Su ukmergiškio išsakytomis mintimis supažindinome rajono savivaldybės administracijos direktorių Darių Varną. Jis pažadėjo nuvykti, vietoje susipažinti su dviračio tako būkle ir, jei iš tiesų jam reikalingas remontas, ieškoti galimybių taką sutvarkyti.

Ta pačia proga direktorius užsiminė, jog „turi neblogų naujienų“ dėl tako nuo Dukstynos sodų link Dukstynos kapinių įrengimo.

Gegužės viduryje „Nuomonių telefone“ rašėme apie galimybę nuo Dukstynos sodų iki Dukstynos kapinių įrengti pėsčiųjų ir dviračių taką. Tuomet D. Varnas pripažino, jog toks takas ukmergiškiams reikalingas, tačiau kiltų didelių techninių sunkumų jį įrengti. Visų pirma, magistralinis A6 kelias Kaunas-Zarasai-Daugpilis, palei kurį driektųsi takas, priklauso ne rajono savivaldybei, o Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos. Tai reiškia, kad bet kokiems darbams atlikti būtinas Kelių direkcijos sutikimas. Be to, abipus magistralinio kelio yra 70 metrų apsauginė zona, kurioje ribojama bet kokia ūkinė veikla. Dar vienas dalykas – takas turėtų kirsti magistralę A2 ir eitų po Dukstynos viaduku. Vis tik administracijos direktorius tuomet žadėjo pasigilinti į situaciją ir bandyti rasti problemos sprendimą.

„Dabar jau tikiu, kad ukmergiškiams reikalingas takas galėtų būti įrengtas. Jis prasidėtų nuo Dukstynos sodų ir vestų pro Dukstynos kapines link Vidiškių ir pasiektų Šventupę. Savivaldybėje aptikau 2016–2017 m. paruoštą šio 13–14 km dviračių tako projektą. Dėl man nežinomų priežasčių jis buvo padėtas į stalčių ir pamirštas…“ – pasakojo D. Varnas.

Taip pat jis sakė, jog pradėjo žygius dėl šio projekto įgyvendinimo. Pasak direktoriaus, jei niekas nesutrukdys, galima tikėtis rugpjūčio mėnesį turėti statybos leidimą.

„Dabar didžiausia problema – lėšos. Takui įrengti reikėtų 1,2 mln. Eur. Tačiau esu optimistas ir tikiu, kad pinigų pavyks rasti…“ – kalbėjo rajono savivaldybės administracijos vadovas.

AUTORĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • zinantis :
    Jei projektas yra, tai su keliu direkcija suderinta.Apsaugos zonoje ribojama ne visa ukine veikla, veikla galima suderinus su keliu direkcija.Dviraciu takas kazin ar yra ukine veikla, apribojimai daugiau taikomi pastatu statyboms, nors irgi yra derinama atskirais atvejais.
  • ruta :
    Administracijos direktorius labai pozityvus. Kiekviena iniciatyva yra labai gerai-zmones, o siuo atveju savivaldybe, igyvendindami savo svajones gali sukurti nuostabiu dalyku.
  • Aaa :
    Gal geriau išasfaltuoti miesto gatves
  • Vytautas A. :
    Takas iki Šventupės tikrai reikalingas. Šventupės Komaro dvaras įtrauktas į ,,Ukmergės ,Šešių dvarų žiedą", gausiai lankomas turistų. Šventupėje pravedamos ekskursijos, vyksta edukacinės programos.Yra puikus paplūdimys, į kurį suvažiuoja ir ukmergiečiai. Yra kempngas,, River camp", kur galima pailsėti, atsigaivinti. Lankytojus džiugina šaltinis Šventerečius,, rašytiniuose šaltiniuose minėtas jau daugiau kaip penkis šimtus metų., apipintas sakmėmis ir legendomis.
  • Aš :
    Pirma duokit kompetetingiems žmonėms perskaičiuoti sąmata. Tikiu, kad nuo 1,2 ml. sumažės iki 600 tūkstančių. O kai nesugalvojo pinigėliai paplauta, tai sąmata bus dar mažesnė.
  • Egle :
    Bùtų šaunu...
  • Narutė S. :
    Puiku! Ir nuo Ukmergės iki Taujėnų būtų smagu turėti dviračių taką!
  • G :
    Kam ten jo reikia. Kelioms jo bobulkoms?
  • ??? :
    Klausimas? A nafiga? Ar verta kisti milijonus i kazkokia utopija? Vienetai naudosis tuo taku. Ir net mieste palyginus ne taip seniai buvo yiesiamas dviraciu takas - jau apgailetinos bukles,kas signalizuoja savivaldybes pomegi isisavinti valdiskus pinigus ir visus darbus atlikti atbulom rankom bei naudojant pigiausias medziagas. Net jei nuties ta taka iki Sventupes - po 2-3 metu takas jau bus apauges ir duobetas. Varnai,jei toks gudrus tai gal pirmiau grazink miesto viesaji transporta,bent viena gera ir naudinga darba per gyvenima padarytum!
  • Tai aišku :
    Kad pavyks, ne iš savo kišenės mokėt juk reikia.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas