Asociatyvi nuotrauka.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Keliai į kapines – ne pirmo svarbumo

Loreta EŽERSKYTĖ

Į redakciją paskambinęs ukmergiškis sakė, kad mūsų laikraštyje perskaitė, jog yra skirta pinigų tvarkyti keliams prie Pivonijos šile esančių žydų kapų bei į Žemaitkiemio kapines. Jis domėjosi, ar numatoma remontuoti privažiavimus ir prie kitų rajone esančių kapinių – Krikštėnų, Pabaisko, Taujėnų, Valų. Pasak skaitytojo, prie jų vedantys keliukai taip pat prasti, todėl juos būtina tvarkyti.

Susisiekėme su Pivonijos seniūnijos seniūne Violeta Kviriene. Ji paaiškino, kad į Krikštėnų kapines veda vadinamasis Vileikių kelias, jungiantis šį kaimą ir Krikštėnus.

„Viena šio kelio atkarpa yra asfaltuota, likusi dalis – žvyrkelis. Jis nuolat tvarkomas, todėl pasiekti kapines visada galima. Tai nėra seniūnijos kelias, jis priklauso AB „Kelių priežiūra“ Ukmergės kelių tarnybai, kuri juo ir rūpinasi“, – sakė seniūnė.

Pasak V. Kvirienės, suprantamas gyventojų noras, kad žvyrkelis būtų išasfaltuotas. Tačiau artimoje ateityje minėtosios atkarpos remontuoti neketinama.

Pabaisko seniūnas Renatas Kolka neslėpė, kad į kapines nutiestas žvyruotas keliukas nėra prioritetinis, juo visada galima išvažiuoti, todėl čia kol kas kloti asfalto neplanuojama. Seniūno teigimu, pirmiausia yra numatyta asfaltuoti miestelio gatveles, taip pat tas, kuriomis gyventojai nuolat važinėja į darbą bei namus, kur kursuoja mokyklinis autobusas.

R. Kolka pasidžiaugė, kad šiomis dienomis sutelktos didelės kelininkų pajėgos asfaltavo kelią į Kopūstėlius.

Kaip teigė Taujėnų seniūnė Elvyra Tulušienė, iš viso seniūnijoje yra 57 kilometrai žvyrkelių, tarp jų – kelias, vedantis į pagrindines Užupušių kapines.

„Kažkada buvome numatę asfaltuoti ir per laukus į Užupušių kaimą, ir dar į kai kuriuos kaimus nutiestus žvyrkelius. Dabar šių planų atsisakyta, pirmenybė teikiama žvyruotoms gatvelėms, kurių Taujėnuose dar likę nemažai. Artimiausiu metu bus asfaltuojama miestelį kertanti Mechanizatorių gatvė“, – kalbėjo seniūnė.

Pasak E. Tulušienės, visais metų laikais Užupušių kapines galima pasiekti transportu. Šis žvyrkelis nuolat yra prižiūrimas, o didžiausias jo minusas – važiuojant dulka.

Nieko naujo negalėjo pasakyti ir Žemaitkiemio seniūnė Rita Mikutienė, paklausta, kada planuojama asfaltuoti kelią į Valų kapines: „Šis žvyrkelis yra normalus, tokių problemų, kokių kildavo žiemą vykstant į ant kalnelio esančias Žemaitkiemio kapines, čia nėra. Tad laukdami asfalto visi turėtume būti kantrūs…“

Palikite komentarą apie straipsnį

  • rita :
    Taujenu seniune truputi meluoja gan daznai vaziuojam i kapus ir kelias tikrai yra duobetas
  • Vaclovas :
    Mieste gatvės dešimt metų išasfaltuotos žmonės dūsta nuo dulkių, o jis į kapines tvarko, gal ir gerai visus ten nuvarys iš kur niekas negrįžo

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas