Aktualijos, Naujausi

Kelia abejonių finansinė veikla, kaltinimai – dėl psichologinio smurto

Genovaitė KAZIELIENĖ

Rajono Tarybos posėdyje praėjusį ketvirtadienį tvirtinant savivaldybei pavaldžių įmonių, įstaigų vadovų 2019 metų veik-los ataskaitas, buvo pateikta ir Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro (NSPC) veiklos ataskaita. Sprendimo projekte buvo siūloma jai pritarti.

 

Komitetų nuomonės išsiskyrė

Svarstant šį klausimą komitetuose, nuomonės išsiskyrė. Savivaldybės ūkio komitete sprendimo projektui pritarta, Sveikatos ir socialinės paramos komitete pritarta pateiktam sprendimo projektui ir siūlyta pavesti savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybai atlikti Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro finansinį ir veiklos auditą. Biudžeto ir ekonominės plėtros, Kaimo ir aplinkosaugos komitetuose siūlyta atidėti šio klausimo svarstymą, Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komitete nepritarta pateiktam sprendimo projektui ir siūlyta savivaldybės merui kreiptis į Tarybą dėl pavedimo savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybai atlikti neeilinį Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro patikrinimą.

Direktorė posėdyje nedalyvavo

Savivaldybės tarybos posėdžio, kuris vyko nuotoliniu būdu, metu Tarybos narys Valdas Kersnauskas teiravosi, ar įstaigos vadovė yra prisijungusi, nes jis norėtų užduoti kelis klausimus. Pasitikslinus buvo paaiškinta, kad Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro direktorė Sigita Bakanauskienė transliacijoje nedalyvauja.

Tuomet V. Kersnauskas paviešino gautą Lietuvos socialines paslaugas teikiančių darbuotojų profesinės sąjungos balandžio 28 dienos raštą, adresuotą ir rajono Tarybai, merui bei administracijos direktoriui. Jame nurodoma, kad profsąjunga nepritaria direktorės veiklos ataskaitai. Viena priežasčių – pažeidžiant Darbo kodeksą buvo atleista įstaigos profesinės sąjungos komiteto narė, todėl kreiptasi į Darbo ginčų komisiją dėl neteisėtų darbdavio veiksmų.

Rašte taip pat teigiama, kad „įstaigoje matome akivaizdų mobingą ir psichologinį smurtą profsąjungos narių atžvilgiu bei profesinės sąjungos autoriteto žeminimą, darbuotojų atstovų diskriminavimo veiksmus.“

Anot V. Kersnausko, įstaigoje nei už praėjusius, nei 2018 metus auditas nebuvo atliktas. Tarybos narys sakė, kad NSPC praėjusiais metais iš savivaldybės biudžeto skirta 695 tūkstančiai eurų, tad jam kyla klausimas, ar teisėtai ir skaidriai buvo naudojamos lėšos.

Tarybos narys Andrius Kalesnikas teigė, kad problemų dėl šios įstaigos veiklos buvo ir ankstesniais metais. Pasak jo, finansiniai netikslumai tęsėsi bene nuo 2015-ųjų, NSPC buvo įpareigojamas juos pašalinti.

A. Kalesnikas taip pat sakė, jog finansinių neatitikimų buvo ir 2019 metais.

Gavus skundą, buvo sudaryta komisija

Savivaldybei gavus Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro profesinės sąjungos vadovės skundą, meras Rolandas Janickas 2020 m. kovo 31 d. potvarkiu sudarė komisiją rašte pateiktai informacijai išnagrinėti. Joje dirbo savivaldybės atstovai.

Posėdžio metu meras siūlė klausimo sprendimą atidėti iki kito Tarybos posėdžio, kadangi gegužės mėnesį direktorė turės atsakyti į savivaldybės komisijos klausimus, tad turėtų daug kas paaiškėti. Tai leistų priimti vienokius ar kitokius sprendimus.

Pateikus sprendimo projektą balsavimui, 12 Tarybos narių direktorės veiklos ataskaitai nepritarė, 10 balsavo už, 2 – susilaikė, vienas nebalsavo.

Tad Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro 2019 m. veiklos ataskaita nebuvo patvirtinta.

Genovaitės KAZIELIENĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Pirmadienis 🤗 :
    Blogai jūs "Ukmergietis" informuotas apie Ukmergės NSPC 😄. Čia žmonės dirba ir gyvena gražiai ,ne taip kaip profsąjungos įkūrėjai, kuriems nėra nieko švento, kurie gyvena vien mintimi kaip įžeisti, pažeminti ar pasijuokti iš kito. Žmonės čia tarpusavyje sutaria puikiai, visada randa sprendimus visais klausimais su administracija, vyrauja pagarba ir abipusis supratimas. Visada esame išklausyti, gauname teisingus patarimus iš Direktorės. Tokiais Žmonėmis kaip Ji- ne tampama, bet gimstama. Ji verta didžiausios pagarbos, ir turi būti tinkamai įvertinta!!! O tokių paistalų kūrèjų visais laikais buvo ir bus, kurie džiaugiasi tada ,kai kitam yra blogai... kai negali patys savęs apginti , o prašosi žiniasklaidos dėmesio. Kaip sakoma "nekask duobės kitam, nes pats įgriūsi". Kokie protingi žodžiai...būtų puiku ,jeigu kai kurie į juos įsiklausytų...🙂👍
  • Pirmadienis 🤗 :
    Blogai jūs "Ukmergietis" informuotas apie Ukmergės NSPC 😄. Čia žmonės dirba ir gyvena gražiai ,ne taip kaip tie profsąjungos įkūrėjai, kuriems nėra nieko švento, kurie gyvena vien mintimi kaip įkasti, įžeisti, pažeminti ir pasijuokti iš kito. Žmonės čia tarpusavyje sutaria puikiai, visada randa sprendimus visais klausimais su administracija, vyrauja pagarba ir abipusis supratimas. Visada esame išklausyti, gauname teisingus patarimus iš Direktorės. Tokiais Žmonėmis ne tampama, bet gimstama. Ji verta didžiausios pagarbos, ir turi būti tinkamai įvertinta!!! O tokių paistalų kūrèjų visais laikais buvo ir bus, kurie tenkinasi tada ,kai kitam yra blogai... Kaip sakoma "nekask duobės kitam, nes pats įgriūsi". Kokie protingi žodžiai...🙂👍
  • UKMERGIETIS :
    Kiek girdėjau Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centre žmonės nuolat dirba su baime, įtampa ir stresu. Visi direktorės ir Suchackienės bijo, tik tyli. Gerai kad atsirado profsajunga, ir užjudino šitą gyvačių lizdą. Nes ten taip reikia audito, ir nepriklausomo, nes meras neturi žodžio, jis nesugeba apginti žmonių, tuščia vieta. O rotacija yra reikalinga, užsisėdi šiltoje kėdėje ir ponais pasidaro, ką nori tą daro.
  • TaPati :
    Ne veltui komentatorius pasivadino NESUPRANTANTIS😆 Akivaizdu, kad Ukmergėje nereikalingi protingi, mąstantys ir teisingi žmomės. Kaip ir šiuo atveju, naudodamiesi žiniasklaidos plepalais, nori kandžiotis, nes kitaip nesugeba 😃 Tiek straipsnis, tiek kai kurių komentatorių eilutės, sudėliotos iš netiesos dėl neišmanymo. Gaila, kad negalėdami gintis sąžiningai, imasi žiniasklaidos, kuriems visai nesvarbu ką ir kaip parašyti😀
  • Skaitytoja😄 :
    Ne veltui komentatorius pasivadino, NESUPRANTANTIS😆 Visgi buvo, yra ir bus tamsuolių, kurie nežinodami tiesos, moka tik plakti liežuviais .... Akivaizdi TIESA yra ta, kad protingų, gabių ir mąstančių žmonių visi bijo ir tik su žiniasklaidos paistalais sugeba kandžiotis....
  • Ukm :
    Kalesnikai o tu ne problema su savo renovacijom?
  • ooooo :
    ooooo kaip gražu
  • ////// :
    Toj agne paims pačia ... o tai privyso tų gražių ir protingų... joms ir LR Konstitucija pasenusi ir Konstitucinio teismo išaiškinimaj joms negalioja ... nes įstatymas ne kart keitėsi !!!!! Proto ir žinių ikonos !
  • Oho :
    Suk rankeną įkūrė profsąjungą. Ir čia Agnė ima valdžia. šaunu.
  • Klientaiiiii... :
    Kai pati profesinės sąjungos pirmininkė negauna gero posto kurio ji reikalauja ar skyriaus vedėjos pareigų,tai tik ir lieka bėgioti su skundais pačios pasirašytais visų narių vardu . Jai visada kiek dirba buvo visi blogi tik ji viena geriausia .Jeigu tokia superinė profsąjunga, tai kodėl daugiau nei pusė jos narių išstojo, net ir viena iš pavaduotojų . ir nesuprantu prie ko čia praėjusių metų veikla, kurios nepasirasė ir šių metų profsajungos skundai??? Tai visai skirtingi dalykai. Paslaugos teikiamos, visi klientai aprūpinti ,savivaldybė vertina Vadovės ir įstaigos darbuotojų darbus teigiamai, kas dar negerai???
  • Jurgita :
    Nemenčinėje esantis Krizių centras daugiau pinigų gauna už Ukmergės.Kodel?
  • VYto :
    Tai jau nepirmus metus kėlę įtarimus ir niekas nesidomėjo? kaip čia suprasti? Išrinkti esate, kad atstovautumė krašto žmonėms, tai prašau pasidomėti ar pinigai įsavinti sąmoningai , ir ar nėra nusižengimų. Jei jau profsąjungos atstovai turi priekaištų , tai 95% , kad yra neskaidrumų.
  • Aaaaa :
    Ūkinės -finansinės veiklos auditas, nepriklausomas. Kurys yra privalomas!!! Mikelienei -ne!!! Savivaldybei ir ne. "Nes įstatymo nėra tokio!!!!". O jis yra! O ne veiklos auditas kap buvo UBŪ.
  • Ccccc :
    Va Kas gaunasi kai privatus ir vieši interesai susip...
  • Ccccc :
    Kokia mikelienė????!!!! Valatybės kontrolė. Jau pritikrino ir BŪ ir kt.įstaigas. pinigai plaunani, o ji kaip ir žabala!!!! Todėl turi ir miškų ir žemių ir turtų ... nes patogi. Nematė kad nuo 2016m.rinkliava neteisėtai apskaičiuojama .... bet pasirašė, kad teisėtai!!!!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas