III klasės mergaičių ansamblis.

„Etninė kultūra - mūsų gyvenimo vertybės“, Jaunimas

„Dainų dainelės“ televizijos koncerte – ir ukmergiškės

Lietuvos vaikų ir moksleivių TV konkurso „Dainų dainelė 2020“ trečio etapo televizijos koncertų žiūrovai išvys tris Ukmergės kolektyvus. Jie visi iš Ukmergės meno mokyklos Muzikos skyriaus. Tai – mergaičių duetas Beatričė Suslavičiūtė ir Tėją Petrauskaitė (mokytojos Dalia Stundžienė ir Dalia Sližytė, koncertmeisterė Audra Bernadišienė), III klasės mergaičių ansamblis ir solistė Gabija Railaitė (jų mokytoja D. Sližytė, koncertmeisterė A. Bernadišienė).

Televizijos etapo dalyviai paaiškėjo po Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokykloje vykusio zoninio atrankos turo. Jame dalyvavo 116 konkurso pretendentų iš Jonavos, Kaišiadorių, Ukmergės, Kėdainių, Alytaus ir Varėnos rajonų. Ukmergei atstovavo septyni atlikėjai ir kolektyvai iš menų studijos „Muzikos alėja“, Želvos ir Antano Smetonos gimnazijų bei Meno mokyklos Muzikos skyriaus. Vertinimo komisija, vadovaujama Lietuvos operos ir baleto teatro solisto Edmundo Seiliaus, Jonavoje iš viso išklausė 37 pasirodymus.

TV konkurso „Dainų dainelė 2020“ trečio etapo televizijos koncertai prasidėjo vasarį. Jų tiesioginė transliacija LRT PLIUS eteryje vyks kiekvieną sekmadienį. Iš viso bus parodyta 10 laidų – 9 atrankinės, vyksiančios Lietuvos vaikų ir jaunimo centre Vilniuje, ir baigiamasis konkurso laureatų koncertas, kurį televizija tiesiogiai transliuos iš Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro.

Pirmosios atlikėjos iš Ukmergės – Meno mokyklos III klasės mergaičių ansamblis – LRT PLIUS eteryje pasirodys vasario 9-ąją, sekmadienį, 16 valandą, tiesiogiai transliuojamame koncerte. Kaip „Gimtajai žemei“ sakė kolektyvų vadovė D. Sližytė, šiųmetiniame konkurse rajonų atstovai pasirodys ne tame pačiame televizijos koncerte, bet skirtinguose.

Dalyvių pasirodymą televizijos koncertuose vertina respublikinė vertinimo komisija. Dalyviai atlieka po vieną respublikinės vertinimo komisijos rekomenduotą dainą.

Projekte dalyvauja 3–19 metų vaikai ir mokiniai iš visų 60–ties Lietuvos savivaldybių. Konkurso dalyviai skirstomi į 4 amžiaus grupes. Dalyviai ir būsimi laureatai vertinami pagal šiuos kriterijus: intonavimą, vokalinius duomenis, ansambliškumą, repertuaro pasirinkimą ir interpretaciją, artistiškumą, sceninę kultūrą. Vertinant ansamblius dar atsižvelgiama į ansamblio tipą (duetas, tercetas, kvartetas, merginų, vaikinų, mišrus).

Nuo 1974-ųjų kas dvejus metus rengiama „Dainų dainelė” laikomas vienu unikaliausių, daugiausiai dalyvių pritraukiančių, ilgametes tradicijas turinčių ir tęsiančių šalies muzikinių renginių. Šis konkursas siekia puoselėti dainavimo kultūrą, skatinti gabių vaikų meninę saviraišką, atrinkti geriausius šalies jaunuosius solistus ir vokalinius ansamblius. ,,Dainų dainelės“ į profesionalaus muziko kelią atvedė ne vieną žinomą Lietuvos dainininką. Per visą šio projekto gyvavimo istoriją jame dalyvavo per 200 tūkstančių mokinių.

„G. ž.“ inform.

Meno mokyklos nuotraukos

Duetas B. Suslavičiūtė ir T. Petrauskaitė su vertinimo komisijos pirmininku E. Seiliumi.

Solistė G. Railaitė.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas