Naujoji parduotuvė įsikūrė miesto centre.

Aktualijos, Naujausi

„Ūkininkų pastogėje“ – tik kokybiški ir išskirtiniai produktai

Nijolė STUNDŽIENĖ

Vienuolyno gatvėje, šalia prekybos centro „Iki“, prieš keletą mėnesių duris atvėrė išskirtinių prekių parduotuvė „Ūkininkų pastogė“. Joje – tik Lietuvos ūkiuose pagaminta aukščiausios kokybės, originali produkcija. Kurios, beje, niekur kitur Ukmergės rajone neįsigysi.

Parduotuvės savininkė Karolina Valaišienė atviravo, kad seniai svajojo apie tokią vietą, kurioje būtų prekiaujama tik lietuviškais, originaliais gaminiais. Turėdama patirties žemės ūkio srityje, K. Valaišienė puikiai supranta, kas yra gera kokybė, bei pažįsta ūkius, kurie gamina išskirtinius produktus.

„Norėjosi prekiauti tuo, ko mes savo rajone neturime. Todėl domėjausi, ką autentiško kiti ūkininkai gali mums pasiūlyti“, – pristatydama savo parduotuvę kalbėjo jos savininkė. Ir pridūrė, jog pati važiuoja į ūkius ir atsirenka tik geriausią produkciją.

„Ūkininkų pastogėje“ prekiaujama lyg ir įprastomis iš pirmo žvilgsnio bulvėmis, burokėliais, morkomis, kopūstais, česnakais, svogūnais, tačiau daržovės – iš Panevėžio rajono ūkių, nacionalinės kokybės. Šiuos ūkius ir maisto produktus sertifikuoja VšĮ „Ekoagros“.

Į šią parduotuvę vis dažniau užsuka ir ieškantys lietuviškų obuolių. Juos, kaip ir natūralias sultis, savininkė atsiveža iš žemės ūkio bendrovės „Anykščių vaismedžiai“.

Parduotuvėje galima įsigyti ir UAB „Radviliškių kaimo kepyklos“ (Panevėžio r.) duonos gaminių, sausainių. Daugelis pirkėjų jau pamėgo „Duoną vyrams“, kuri kepama su lašinukais ir česnaku. Žemės ūkio ministerija šios kepyklos produkciją siunčia atstovauti Lietuvai į kasmet Vokietijos sostinėje Berlyne vykstančią maisto bei sodininkystės parodą „Žalioji savaitė“.

Tarp asortimento – ir šaltalankių ūkio „Amberry“ (Alytaus r.) išskirtinė šaltalankių uogienė, arbata bei išpopuliarėti jau spėjusi gira. Taip pat yra produkcijos iš Žemaitijos, tai – UAB „Kontėna“ (Telšių r.) iš morkų gaminami cukrinukai, vadinamosios cukierkos, sūriai, saldainiai.

Arbatos ir prieskoniai į „Ūkininkų pastogę“ atkeliauja iš biodinaminių ūkių. Pasak K. Valaišienės, tokių – aukščiausios kategorijos – ūkių Lietuvoje yra tik vienuolika. Biodinaminė produkcija žymima „Demeter“ ženklu. Ukmergėje prekiaujama biodinamio ūkio „Miško sodai“ (Plungės r.) sveikatinimui skirta arbata bei prieskoniais, kurių sudėtyje yra YAM šaknies. „Šis ūkis vienintelis Lietuvoje auginantis YAM šaknį, kuri dar vadinama šviesos šaknimi arba lietuvišku ženšeniu, gyvybės šaltiniu“, – pasakojo K. Valaišienė.

Dar viena naujiena – gurmaniško skonio kankorėžių uogienė, saldainiai, pušų spyglių sirupas. Juos šių metų pavasarį pradėjo gaminti Vilniuje gyvenanti Rita. Ji uogienę verda tik iš pušų kankorėžių, kuriuos renka pavasarį. Svarbu, kad kankorėžiai būtų jauni, vos 1–3 cm ilgio, dar žali ir minkšti.

Tokia uogienė veiksmingai malšina lėtinį nuovargį, padeda gydyti anginą, peršalimo ligas, nemigą, taip pat stiprina imuninę sistemą, naudinga sergantiems astma. Pušų kankorėžių uogienė ypač naudinga vaikams ir vyresniems žmonėms. Parduotuvės savininkė patikino, kad šie neįprasti produktai tapo labai populiarūs tarp ukmergiškių. Artėjant šventėms daugelis perka dovanų rinkinukus, kuriuose – pušų spyglių sirupas ir minėtoji uogienė. Pirkėjai noriai renkasi kankorėžių saldainukus.

Populiarūs ir džiovinti vaisiai – kriaušės, įvairių vaisių pastelės, kurias daug kas vadina lietuviškais guminukais. Juos gamina Felikso Šlėvės ūkis (Radviliškio r.).

Parduotuvėje prekiaujama ir sertifikuotais tautinio paveldo produktų tradicinio amatininko Gvido Pauliaus (Utenos r.) pagamintais obuolių sūriais su įvairiais įdarais, taip pat kėdainiečių elnienos, jautienos konservais.

Pirkėjai jau pamėgo ir Katinų šeimos ūkio (Utenos r.) šaltai spaustą linų sėmenų aliejų, dažnai ieško kanapinės druskos, moliūgų sėklų, įvairių padažų, pagardų, užtepėlių. Lentynose yra ir „Piprės“ mažosios bendrijos (Kauno r.) produktų, gaminamų iš ūkyje auginamų įvairių rūšių pipirų.

Asortimentą papildo „Levandų ūkio“ (Biržų r.) provanso dvelksmas Lietuvos kaime. Atskirame stende galima išvysti levandų eterinius aliejus, hidrolatus, natūralaus lino kvapnius maišelius, žvakes.

„Ūkininkų pastogėje“ gausi medaus pasiūla, netgi – šokolado skonio. Medus į parduotuvę atkeliauja iš bitininkų – Eriko Morkaičio (Vilniaus r.) ir ukmergiškių – Gintaro iš Deltuvos kaimo bei Gražvydo Dapkaus iš Šešuolių.

Parduotuvėje taip pat prekiaujama dar kelių ukmergiškių ūkininkų gaminiais – taujėniškių kepamais šakočiais ir Rimanto Valeikos ekologinio ūkio miltais, ekologiška soja.

Sunku ir išvardinti visus „Ūkininkų pastogėje“ pirkėjams siūlomus Lietuvos ūkių gaminius. Vieni jų pigesni, kiti brangesni, tačiau visi – unikalūs, išskirtiniai. Šių produktų galima išsigyti nebent mugėse arba specializuotose parduotuvėse. K. Valaišienė džiaugėsi, kad Ukmergėje atsiranda vis daugiau žmonių, pirmiausia ieškančių kokybės. Ir, aišku, nekasdieniškų dovanų!

„Ūkininkų pastogė“ pirkėjų laukia nuo 9 iki 18 valandos, penktadieniais – iki 17 val., šeštadieniais – iki 13 valandos. Sek-madieniais parduotuvė nedirba.

AUTORĖS nuotr.

Lentynose – gausus prekių asortimentas.

Vartotojams siūlomi geresnės kokybės, sveikesni produktai.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • zemietis :
    SSSR laikais buvo tuoletas
  • zemietis :
    SSSR laiku -tuolete
  • Aha :
    Reikes uzsukti apsizvalgyti,bet itariu kad kainos iskart atmus nora dar karta ten uzsukti. Vien jau teiginiai,kad isskirtinis asortimentas kokio Ukmergeje daugiau nera kazkaip pesimistiskai nuteikia kainu atzvilgiu. Galejo straipsnyje bent kazkokias orientacines keliu produktu kainas nurodyti,bulviu,morku,burokeliu ir t.t.
  • R :
    Matyt padaugino kankorieziu uogienės autorė, tustesnes parduotuvės neteko matyt. Mano katinas ir tas iš bado ten nugaistu. Liūdna kai taip žurnalistai nusirita.
  • Adele :
    Nu jo tep tep,pilni rondapa ir visokiu kitokiu heminiu junginiu kaip ir visi.
  • regina :
    kurioj čia vietoj,čia gal prie senos aut.st.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas