Aktualijos

Jau gali įsigyti verslo liudijimus

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI) informavo, jog gyventojai jau gali įsigyti verslo liudijimus 2020 metams. Tai patogiausia padaryti e. būdu, prisijungus prie Mano VMI, adresu www.vmi.lt/manoVMI. Šiais metais verslo liudijimus Ukmergės rajono savivaldybėje iš viso įsigijo daugiau nei 1 000 gyventojų, iš jų apie 400 (beveik 42 proc. visų įsigijusių verslo liudijimus) tai padarė būtent e. būdu.  

Nors bendras dirbančių įsigijus verslo liudijimus skaičius šiais metais Ukmergės rajono savivaldybėje padidėjo nežymiai (pernai su verslo liudijimu veiklą Ukmergės r. savivaldybėje vykdė apie 900 gyventojų), pastebimas ženklus gyventojų, kurie verslo liudijimus įsigijo e. būdu, skaičiaus augimas. Šiemet verslo liudijimus nekeldami kojos iš namų įsigijo beveik 42 proc. daugiau gyventojų nei pernai (praėjusiais metais e. būdu verslo liudijimus Ukmergės r. įsigijo beveik 300 gyventojų).

Populiariausios veiklos su verslo liudijimu yra gyvenamosios paskirties patalpų nuoma (neteikiant apgyvendinimo paslaugų), prekyba ne maisto produktais, kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir salonų, soliariumų veikla, specialieji statybos darbai, statybos apdailos ir valymo darbai.

Vilniaus AVMI primena, kad tam, jog vykdyti veiklą būtų galima jau 2020 m. sausio pirmosiomis dienomis, verslo liudijimą gyventojai turėtų užsisakyti ir apskaičiuotus mokesčius sumokėti nelaukdami paskutinės metų dienos – tuomet įmokos į VMI sąskaitą bus pervestos ir verslo liudijimas išduotas laiku.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas