Renginys sudomino per penkias dešimtis ukmergiškių.

Aktualijos, Naujausi

Ukmergiškius sukvietė skaitmeninio marketingo dirbtuvės

Loreta EŽERSKYTĖ

VšĮ Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centras (TVIC) kartu su Kauno technologijos universiteto (KTU) Interneto paslaugų centru DOMREG, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialu bei rajono savivaldybe surengė skaitmeninio marketingo dirbtuves. Šis nemokamas renginys sudomino per penkias dešimtis ukmergiškių – smulkaus ir vidutinio verslo atstovų, ūkininkų, tautodailininkų, menininkų.

Padeda išsiskirti iš kitų

Sveikindamas renginio dalyvius rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas kalbėjo, jog tiek pradedant, tiek vystant verslą viena iš sėkmės garantijų yra komunikacija: „Kaip ir daugelis dalykų, ryšiai su visuomene keliasi į skaitmeninę erdvę. Ukmergė šiuo požiūriu negali atsilikti nuo kitų, todėl reikia domėtis, semtis žinių, jas pritaikyti praktiškai.“ Meras linkėjo, kad kartu su partneriais iš KTU surengtose skaitmeninio marketingo dirbtuvėse ukmergiškiai gautų žinių, kaip sukurti bei tobulinti interneto svetaines. Jis dėkojo svečiams iš KTU, kurie prisideda, kad naujausios žinios pasiektų ir regionus.

Susirinkusiuosius pasveikino ir KTU Interneto paslaugų centro DOMREG Klientų aptarnavimo skyriaus vadovas Tomas Mackus. Taip pat jis papasakojo, jog ši aukštoji mokykla .lt domeną administruoja 28-tus metus. Pirmieji domenai mii.lt, ktu.lt ir vu.lt buvo įkurti 1993 m., o po šešiolikos metų (2009 m.) domenų skaičius pasiekė 100 tūkstančių, o dar po devynerių metų artėjama prie 200 tūkstančių ribos.

Pasak T. Mackaus, poreikis turėti skaitmeninį, elektroninį identitetą sparčiai didėja. Ypač čia svarbu išsiskirti iš kitų, todėl būtina susikurti savas elektroninio bendravimo priemones.

T. Mackus Ukmergės TVIC direktorei Linai Baublienei už bendradarbiavimą informuojant visuomenę apie nacionalinį .lt domeną ir tautiškumo puoselėjimą internete naudojant domeno vardą su savitosiomis lietuvių kalbos raidėmis – ukmergėinfo.lt įteikė KTU Interneto paslaugų centro vadovės Daivos Tamulionienės pasirašytą padėką.

T. Mackus įteikė L. Baublienei padėką už bendradarbiavimą informuojant visuomenę apie nacionalinį .lt domeną ir tautiškumo puoselėjimą internete.

Kiek Ukmergės verslas yra pažengęs internete?

KTU Interneto paslaugų centro DOMREG Rinkodaros ir komunikacijos specialistas Vaidotas Jakuška, kalbėdamas apie renginio tikslą pažymėjo, jog ši aukštoji mokykla, kaip gilias praktinio bendradarbiavimo su verslu tradicijas puoselėjanti akademinė institucija, ir universiteto Interneto paslaugų centras DOMREG, administruojantis .lt domeno registrą, mato svarbą informuoti visuomenę apie .lt domeno vardų registravimą ir padėti didinti verslo kompetenciją skaitmeninės rinkodaros srityje nuo didžiųjų Lietuvos miestų nutolusiuose rajonų centruose.

Svečias teigė, kad sėkmingas verslas šiandien neįsivaizduojamas be interneto. Nemaža dalimi verslo sėkmę lemia skaitmeninio marketingo įrankiai – informatyvi interneto svetainė, elektroninė parduotuvė, komunikacija socialiniuose tinkluose, kitokios reklamos formos internete.

Pasak V. Jakuškos, Ukmergės rajone iš viso yra registruoti 744 .lt domeno vardai. Iš jų 60 proc. priklauso juridiniams asmenims, 40 proc. – fiziniams. Palyginimui, Jonavos rajone yra registruota 850, Kėdainių – 880, Anykščių – 361 .lt domenas.

Pristatė SVV fondą

TVIC direktorė L. Baublienė susirinkusiesiems pateikė daug ir naudingos informacijos apie įstaigos administruojamą Ukmergės rajono smulkaus ir vidutinio verslo (SVV) rėmimo fondą. Jis buvo įkurtas siekiant skatinti rajono savivaldybės ekonomikos plėtrą, didinti jos konkurencingumą, teikiant finansinę paramą savarankiška ūkine komercine veikla užsiimantiems fiziniams asmenims, įmonėms, viešosioms įstaigoms ir kitiems smulkaus ir vidutinio verslo subjektams, verslo paramos institucijoms bei visuomeninėms verslininkų organizacijoms, vykdančioms ekonominę veiklą arba teikiantiems viešąsias paslaugas verslui rajono savivaldybės teritorijoje, išskyrus uždarąsias akcines bendroves ir viešąsias įstaigas, kurių steigėja yra Ukmergės rajono savivaldybės taryba.

2018 metais SVV fondui buvo skirta bendra 21 800 Eur suma. Iš jų 1 750 Eur administravimo išlaidos ir 20 050 Eur paraiškoms finansuoti. Pernai gautos 53 paraiškos. Bendra prašoma paramos suma – 42 123,35 Eur. Trys paraiškos atmestos. Fondo parama pasinaudojo 50 SVV subjektų. Daugiausiai subsidijų skirta pagal 8 priemonę „Naujų darbo vietų įkūrimo išlaidos, būtinoms darbo priemonėms, įrangai pirkti ir montuoti subsidijavimas“ bei 5 priemonę „Viešinimo bei reklamos priemonių dalinis subsidijavimas“.

„Šiais metais SVV fondui skiriama lėšų suma padidinta iki 31 tūkst. Eur. Subsidiją, kurios dydis vienai priemonei negali viršyti 2 000 Eur, galima gauti pagal aštuonias smulkaus ir vidutinio verslo plėtrą skatinančias priemones“, – pabrėžė direktorė ir kvietė iki rugsėjo 30 dienos teikti paraiškas.

Mokėsi kurti interneto svetainę

Antra renginio dalis buvo skirta praktinei veiklai. Skaitmeninio marketingo dirbtuvių dalyviai buvo supažindinti su domeno vardo pasirinkimu, tikrinimu ir registravimu, sužinojo, kaip pasirinkti serverio paslaugų teikėją, po to mokėsi kurti interneto svetainę bei elektroninę parduotuvę.

Pasibaigus renginiui dalindamasis įspūdžiais KTU Interneto paslaugų centro DOMREG Rinkodaros ir komunikacijos specialistas V. Jakuška sakė, kad išsamiai pristatydamas .lt domeną ir domeno vardų registravimo bei interneto svetainių kūrimo subtilybes, pajuto didelį ukmergiškių susidomėjimą, drąsą klausti, diskutuoti ir mokytis praktiškai.

„Tikiuosi, tai taps gražia tradicija, kuri leis ukmergiškiams, tiek vystantiems savo verslus, tiek turintiems pomėgių, tobulėti skaitmeninės rinkodaros srityje. Labai malonu, kad rajone yra vyresnio amžiaus veiklių ir iniciatyvių žmonių, kurie kuria unikalius gaminius ir nori juos pristatyti internete. Ypatingai džiugu, kad Ukmergės rajono meras, savivaldybė, Ukmergės TVIC palaiko tokias iniciatyvas, o savivaldybėje yra SVV rėmimo fondas. Tai reali, apčiuopiama ir labai vertinga pagalba rajono smulkiajam ir vidutiniam verslui. Didieji miestai turi universitetus, mokslo ir technologijų parkus, verslo inkubatorius, kuriuose nuolat vyksta įvairūs startuoliams bei verslui augti padedantys mokymai. Tuo tarpu mažesnės Lietuvos savivaldybės tokios verslo paramos infrastruktūros neturi“, – mintimis dalijosi V. Jakuška.

Pasak jo, Ukmergės TVIC prašymu ketinama konsultacijas su pradėjusiais kurti savo svetaines mokymų dalyviais pratęsti spalio 4 d. Tolerancijos centre.

AUTORĖS nuotraukos

V. Jakuška pristatė .lt domeną ir domeno vardų registravimo bei interneto svetainių kūrimo subtilybes.

Patikimos facebook reklamos paslaugos: Be Reklamos Negerai

Palikite komentarą apie straipsnį

  • A :
    Reik dazniau tokiu renginiu

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas