Aktualijos, Naujausi

 Mokslo metus pradėjo su prezidentės palinkėjimais

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Šiandien, rugsėjo 2-ąją, naujų mokslo metų skambutis į rajono mokyklas subūrė per 3,5 tūkst. mokinių. Iš jų 375 gimnazistai mokysis Antano Smetonos gimnazijoje. Joje Mokslo ir žinių dienos proga sulaukta garbingų svečių – čia lankėsi ir bendruomenę sveikino kadenciją baigusi Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji dalyvavo mokslo metų pradžios iškilmėse, pasivaikščiojo po įstaigą, ketvirtokams už uždarų durų vedė pamoką bei susitiko su pedagogais.

D. Grybauskaitė atvykti į Ukmergę buvo kviečiama praėjusiais metais, kai gimnazija minėjo 100 metų jubiliejų. Tačiau tuomet prezidentė negalėjo aplankyti gimnazistų, todėl pažadą ištesėjo šiemet.

Iškilmingoje ceremonijoje taip pat dalyvavo Antano Smetonos gimnazijos atkūrimo iniciatorė, ilgametė įstaigos direktorė, Ukmergės garbės pilietė Liucija Dzigienė, Savivaldybės tarybos narys Arūnas Dudėnas, Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijos klebonas, Ukmergės dekanas Vaidas Bartkus.

Renginį vedę moksleiviai prisiminė Antano Smetonos gimnazijos ištakas ir pirmojo šalies prezidento indėlį bei jo priesakus – nešti šviesą savo kraštui. Tęsiant tradicijas, kai vyresnieji mokiniai švyturėlius perduoda jaunesniems, kad mokslo židinys visuomet išliktų šviesus, gimnazijos Mokinių tarybos prezidentas Povilas perdavė pirmokams deglą ir įžiebė mokyklos aukurą.

Nuskambėjus Lietuvos himnui į susirinkusiuosius kreipėsi prezidentė D. Grybauskaitė.  Praėjusiais metais gimnazija paminėjo 100 metų jubiliejų ir 80 metų, kai jai buvo suteiktas Prezidento Antano Smetonos vardas. O šiemet rugpjūtį kartu su visa Lietuva šventė pirmojo prezidento 145-ąsias gimimo metines. „Džiugu, kad ši mokykla ir jos vardas ne tik įpareigoja, bet ir uždeda pasididžiavimo šydą, jog mokotės pirmojo prezidento mokykloje“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

Ragindama didžiuotis Lietuvos istorija, viešnia akcentavo, jog svarbiausiai yra dabartis ir ateitis, kuri priklauso jaunimui. Prezidentė ragino išmokti mokytis, nes tai – gyvenimo prasmė. Taip pat ji linkėjo vertinti kiekvieną šalia esantį  draugą, mokytoją, ne visada sutikti, nebijoti perklausti, visada įsitikinti, svajoti ir širdyje būti su Lietuva…

Į susirinkusiuosius kreipėsi ne tik svečiai, bet ir gimnazijos direktorius Adolfas Girdžiūna. Jis pasidžiaugė moksleivių pasiekimais, vykdytais ir planuojamais projektais, išvykomis, padėkojo mokiniams ir jų mokytojams.

Iškėlus mokyklos vėliavą ir prisiekus pirmokams, visi buvo pakviesti į klases pirmajai pamokai. Į vieną iš jų, pabendrauti su ketvirtos B klasės mokiniais, užsuko ir D. Grybauskaitė. Pamoka vyko už uždarų durų. Joje, kaip vėliau prisipažino gimnazistai, prezidentė kalbėjo apie įsipareigojimą savo šaliai, apie kiekvieno šių dienų jauno žmogaus atsakomybę, žinių prasmę.

Susitikime su gimnazijos mokytojais viešnia diskutavo apie pedagogų darbo prestižą. Pasak prezidentės, švietimo sistemos tobulinimas yra nesibaigiantis procesas, kuris turėtų skatinti valstybės pažangą, tačiau šioje srityje susikaupusių problemų sprendimas trunka pernelyg ilgai.

Viešėdama Antano Smetonos gimnazijoje prezidentė apžiūrėjo mokyklos 100-mečiui skirtą atminimo lentą, kurioje įamžinti partizanai ir politiniai kaliniai, mokęsi šioje mokykloje, taip pat kitas istoriją menančias relikvijas, moksleivių dailės darbus.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • dsf :
    o kur reportazas apie kitas mokyklas?
  • Elvyra :
    Buvo graži, maloni šventė.
  • Vee :
    Oho koks svarbus įvykis dėl manęs tai nei nei šilta nei salta

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas