Įvairūs

„Consumer Law Ready“ – vartotojų teisių programa verslui

Verslininkai visoje Europoje privalo užtikrinti vartotojų teises. Jų nežinant ar nesilaikant reikalavimų rizikuojama ne tik prarasti gerą reputaciją ir pirkėjus, bet ir įsivelti į ginčus, kurie gali kainuoti nemažai laiko ir pinigų. Kaip to išvengti, jei informacijos daug ir nėra laiko ją studijuoti?

Europos Komisija inicijavo unikalią mokymo programa Consumer Law Ready, kuri glaustai ir aiškiai pateikia informaciją, suskirstytą į penkias aktualiausias temas: ikisutartinės informacijos reikalavimai, sutarties atsisakymo teisė, vartotojų teisės ir garantijos, įsigijus nekokybišką prekę,  nesąžininga komercinė veikla ir alternatyvūs ginčų sprendimo būdai. Temos aptariamos iš verslininko pozicijos, remiantis realiomis situacijomis, todėl informacija lengvai suvokiama.

Lietuvos vartotojų organizacijų aljansas (LVOA), Consumer Law Ready atstovai Lietuvoje, primena, kad šiuo metu prie programos galima prisijungti nemokamai ir informaciją gauti patogiausiu būdu: atsisiųsti elektroninį ar spausdintą medžiagos paketą, arba pakviesti Consumer Law Ready mokymų vadovą į įmonę ir prie kavos puodelio aptarti konkrečiam verslui aktualius vartotojų teisių klausimus.

LVOA kviečia verslininkus bendradarbiauti ir susisiekti el. paštu info@lvoa.lt. Daugiau informacijos galima rasti tarptautinėje projekto svetainėje https://www.consumerlawready.eu

Projekto Consumer Law Ready Lietuva

Atstovė ryšiams su visuomene

Evelina Gruzdienė

+37064363007, info@lvoa.lt

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas