Futbolo turnyro dalyviai, organizatoriai.

Kultūra, Naujausi

Lyduokiai 520 metų jubiliejų pažymėjo savaitės renginiais

Giedrė ŠATAITĖ

 

Šįmet Lyduokiai pažymi 520 metų įkūrimo jubiliejų. Ta proga visą praėjusią savaitę buvo organizuojami renginiai, į kuriuos pakviesta ne tik vietiniai suaugę ir mažieji gyventojai, bet ir svečių. Jubiliejaus minėjimą inicijavo Lyduokių kaimo bendruomenė, Lyduokių moterų informacijos ir užimtumo klubas, Lyduokių seniūnija, Ukmergės kultūros centras, aktyviai įsijungė ir Vlado Šlaito viešoji biblioteka.

Lyduokių kaimo bendruomenės pirmininkė Auksė Pusvaškienė pasakojo, kad Gedimino pilaitėje antradienį buvo atidaryta spaudinių paroda, kurią surengė Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Lyduokių padalinio vyresnioji bibliotekininkė Janina Baškauskienė. Eksponuojama istorinė medžiaga apie šį kraštą – žmones, įvykius nuo 1499-ųjų iki šių metų.

Trečiadienį vaikams organizuota ekskursija į Balninkų stiklo muziejų. Išvyka rūpinosi Ukmergės kultūros centro Lyduokių skyriaus renginių organizatorė Virginija Navickienė. Geradario Valdo Morkūno autobusėliu vienuolika Lyduokių ir aplinkinių kaimų bei čia atostogaujančių šeimų vaikų važiavo susipažinti su šio muziejaus eksponatais.

Ketvirtadienį į svečius buvo atvykęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus bendruomenės pareigūnas Marijus Milius su šuneliu Amsiu. Vaikams patiko ne tik pasakojimai apie policininkų darbą, bet ir įvairūs užsiėmimai, atrakcionai, kuriuos organizavo jaunoji policijos rėmėja Adelė Varnaitė. Su suaugusiais kalbėta apie telefoninius sukčius, supažindinta su kita aktualia informacija.

Penktadienį bendruomenės namuose veikė meninės dirbtuvėlės. Ir vaikai, ir jų tėveliai, padedami Vlado Šlaito viešosios bibliotekos bibliotekininkės edukacinei ir projektinei veiklai Kristinos Darulienės iš tekstilės ir kartono gamino lėles. Viešnia atsivežė ir medžiagos, reikalingos lėlėms pasiūti, ir pamokė, kaip tai daryti.

Vakare suaugusieji lyduokiečiai buvo pakviesti į Lyduokių moterų informacijos ir užimtumo klubo organizuotą ekskursiją pėsčiomis „Lyduokių krašto paslaptys ir žmonės“. Ją vedė Vida Meliūkštienė.

Šeštadienį prie seniūnijos buvo atidengta Rimanto Zinkevičiaus skulptūra „Lyduokiams – 520“. Kūrinio pastatymą inicijavo Lyduokių moterų informacijos ir užimtumo klubas, seniūnija atliko visus paminklo statybos paruošiamuosius darbus.

1928 metais Lyduokių bažnyčios klebonas Povilas Pauliukas pastatė Nepriklausomybės 10-mečiui paminėti skirtą koplytstulpį. Jis buvo jau išnykęs, tačiau 1989-aisiais lyduokietis Vaclovas Ružinskas pagal nuotraukas atstatė koplytstulpį. Šiuo metu jį restauravo tautodailininkas Stasys Zinkevičius. Šeštadienį koplytstulpį pašventino Ukmergės Švč. Trejybės ir Lyduokių Šv. arkangelo Mykolo parapijų klebonas Šarūnas Petrauskas.

Jau 16 kartą Lyduokių kaimo bendruomenė organizavo mažojo futbolo turnyrą. Šįmet jame dalyvavo Rečionių, Lentvorų, Želvos ir šeimininkų komandos.

Varžyboms teisėjavo Artūras Rabašauskas. Šįkart turnyrą laimėjo ir taurę išsivežė Želvos komanda, antroje vietoje – Lyduokių futbolininkai, treti – Lentvorų žaidėjai, ketvirtoje vietoje liko Rečionių sportininkai.

Komandos prizininkės apdovanotos medaliais, suvenyrais.

Jauniausias varžybų žaidėjas – Astijus Cvetkovas (Lyduokiai), vyriausias – Virgis Bundonis (Rečionys), rezultatyviausi – Pavelas Kirijenko (Želva) ir Kornelijus Kolosovas (Lentvorai), įmušę po tris įvarčius, geriausias vartininkas – Šarūnas Beivydas (Želva), gražiausio įvarčio autorius – Gytis Tamošiūnas (Lyduokiai).

Pasakodama apie jubiliejui skirtą savaitę, A. Pusvaškienė sakė, kad renginių organizavimui, paminklui pastatyti buvo gauta paramos lėšų iš savivaldybės finansuojamų programų, kaimo bendruomenei, Moterų klubui pateikus projektus.

Pirmininkė džiaugėsi, kad rengdama futbolo turnyrus nuolat sulaukia rėmėjų – kraštiečio, vadovaujančio uždarajai akcinei bendrovei „Eckes Granini Lietuva“, Mariaus Gudausko, ūkininkų Živilės ir Artūro Jagielų paramos. Suvenyrus apdovanojimams šįmet skyrė Žemės ūkio ministerija. Seniūnas Vytautas Toliūnas pasirūpina varžybų aikštės paruošimu.

Vakare koncertavo folkloro ansamblis „VILNIAUS NALŠIA“, vadovaujamas Audronės Vakarinienės. Puikiai pasirodę atlikėjai sulaukė daug žiūrovų plojimų.

Šeštadienio renginiai baigėsi keliaujančio vasaros kino animacinių filmukų vaikams, lietuviškos kino komedijos „Melagiai“ žiūrėjimu. Visus žavėjo K. ir Egidijaus Darulių muzikinės improvizacijos.

Įgyvendinus Ukmergės kultūros centro projektą „Ukmergės rajono Deltuvos ir Lyduokių miestelių materialinės bazės stiprinimas“, lyduokiškiai įsigijo garso įrangos komplektą.

„Įrangos privalumais jau įsitikinome šio renginio metu“, – sakė A. Pusvaškienė.

Organizatorių nuotraukos

R. Zinkevičius sukūrė paminklą „Lyduokiams – 520“.

K. Darulienė mokė, kaip siūti lėles.

Policijos Amsis ir pareigūnai su lyduokiečiais.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas