Po apdovanojimo L. Palčinskienė bendroje nuotraukoje su šalies vadove, dukra Greta bei sūnumi Rolandu, VšĮ „Lyderių karta“ atstovais Aurelijumi Deviatnikovu ir A. Tėvelyte-Petroniene bei Tulpiakiemio vaikų dienos centro auklėtoja Vilma Jukniene.

Aktualijos, Naujausi

Valstybės dienos proga apdovanoti ir ukmergiškiai

Loreta EŽERSKYTĖ

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė Valstybės ir Tautiškos giesmės dienos proga už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje įteikė valstybės ordinus ir medalius mūsų šalies ir užsienio valstybių piliečiams. Tarp 57 apdovanotųjų buvo ir ukmergiškiai Evaldas Pašilis bei Lina Palčinskienė.

Liepos 6-ąją Prezidentūroje vykusioje ceremonijoje šalies vadovė sakė, kad yra labai laiminga, kad valstybės vardu gali įteikti apdovanojimus tiems, kurie to nusipelnė.

„Tai mūsų šalies žmonės ir užsienio piliečiai – įvairių kartų, profesijų ir likimo. Dėkoju jums už asmeninį ryšį su Lietuva, pagarbą ir darbą mūsų šaliai. Nes visi kartu kuriame Lietuvą – savo valstybę“, – pabrėžė D. Grybauskaitė, šią savaitę baigsianti savo kadenciją.

Pasak šalies vadovės, mums reikia kuo daugiau tokių žmonių – tikrų piliečių, tikrų draugų, kuriuos lengva suprasti iš pusės žodžio, kuriais drąsiai galime pasikliauti, drauge dirbti ir kurti, siekiant didelių tikslų.

Generaliniam prokurorui E. Pašiliui įteiktas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro didysis kryžius. Tai aštuntas pagal svarbą Lietuvos valstybės apdovanojimas, kuriuo Lietuvos Respublikos Prezidento dekretu apdovanojami nusipelnę Lietuvai asmenys, pasižymėję uoliu ir sąžiningu darbu valstybinėje tarnyboje ar visuomeninėje veikloje.

Prezidentės pasirašytame dekrete nurodoma, kad E. Pašiliui šis apdovanojimas skirtas už reikšmingą prisidėjimą prie teisingumo įgyvendinimo ir teisinės sistemos stiprinimo Lietuvoje.

„Nepaprastai džiugu, kad šiuo išskirtiniu apdovanojimu buvo įvertintas visos Lietuvos prokuratūros darbas ir pasiekimai, kiek-vieno joje dorai, profesionaliai, atsakingai, dirbančio prokuroro bei visų kitų darbuotojų indėlis į bendrą rezultatą. Nors kartais nėra lengva įtikinti, kad mūsų darbas, mūsų misija yra apginti nukentėjusį žmogų, visuomenę ar valstybę, tačiau tikiu, kad būtent tai ir yra pagrindinis prokuratūros tikslas“, – po ceremonijos sakė generalinis prokuroras.

E. Pašilis į šias pareigas penkeriems metams paskirtas 2015 m. gruodžio 29 dienos prezidentės dekretu. Prieš tai jis nuo 1999 metų kovo dirbo Ukmergės rajono apylinkės teisme. Nuo 2007 metų kovo iki 2012-ųjų ėjo šio teismo pirmininko pareigas.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu pagerbta Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro Socialinio darbo su šeimomis skyriaus socialinė darbuotoja, aktyvi pagalbos šeimoms teikėja Lina Palčinskienė. Ji šalies vadovės įvertinimo sulaukė už iš širdies ir pavyzdingai atliekamą savo, socialinės darbuotojos, darbą. Daugelį metų Siesikų seniūnijoje socialine darbuotoja dirbusi ir labai gerai vietos žmonių opiausias problemas žinanti Lina ėmėsi iniciatyvos didinti socialiai pažeidžiamų gyventojų grupių integraciją ir mažinti jų atskirtį. Ji kartu su VšĮ „Lyderių karta“ sudarė galimybes vietos žmonėms, užuot pasitenkinus valdžios skiriamomis pašalpomis, papildomai užsidirbti. Praėjusių metų gegužę, bendradarbiaujant su sostinės spaustuve „Grafija“, Tulpiakiemyje esančiame Vaikų dienos centre buvo įdarbinta 14 verslo liudijimus įsigijusių vietos gyventojų. Tulpiakiemietės klijuoja specialius vokus, į kuriuos įdeda Vilniaus spaustuvėje atspaustus įvairių šalies įmonių dovanų kuponus.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo VšĮ „Lyderių karta“ direktorė Agnė Tėvelytė-Petronienė, ši veikla Tulpiakiemyje sėkmingai tęsiama ir planuojama plėtra. Kadangi norinčių dirbti yra daugiau, bet kol kas jų įdarbinti nebuvo galimybių, numatyta įrengti atskiras patalpas.

„Džiaugiamės, kad buvo pastebėtas ir pažymėtas nuolatinis Linos indėlis nuoširdžiai rūpinantis seniūnijos gyventojais“, – sakė A. Tėvelytė-Petronienė, pripažinusi, jog tai kartu ir visos drauge dirbančios komandos bei vietos žmonių įvertinimas. Jos teigimu, šis pavyzdys rodo, jog būtent komanda gali atlikti didelius ir reikšmingus darbus.

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotraukos / Robertas Dačkus

Generaliniam prokurorui E. Pašiliui prezidentė D. Grybauskaitė įteikė Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro didįjį kryžių.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas