AUTORĖS nuotraukos.

Aktualijos, Naujausi

Kraštotyros muziejus ir Turizmo ir verslo informacijos centras bus sujungti?

Genovaitė KAZIELIENĖ

Savivaldybės meras Rolandas Janickas pasirašė potvarkį „Dėl darbo grupės sudarymo Ukmergės kraštotyros muziejaus ir Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro jungimo galimybėms išnagrinėti“.

Darbo grupė sukurta atsižvelgus į Ukmergės rajono savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto rekomendaciją.

Darbo grupės pirmininkė – Agnė Balčiūnienė, savivaldybės mero pavaduotoja, nariai – Savivaldybės tarybos nariai Andrius Kalesnikas, Arūnas Dudėnas, Aušrinė Stočkutė, Danutė Užkurėlytė, Audronė Augustėnienė, savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir biudžeto skyriaus vedėja Vida Butkevičienė, Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Lolita Gerulskienė, Teisės skyriaus vedėjas Rimas Jurgilaitis, Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus Personalo ir dokumentų valdymo poskyrio vedėja Kristina Bagdonavičienė.

Potvarkyje nurodoma, kad darbo grupės posėdžiuose kviečiamos dalyvauti Turizmo ir verslo informacijos centro (TVIC) direktorė Lina Baublienė ir Kraštotyros muziejaus direktorė Vaidutė Sakolnikienė.

Meras pavedė darbo grupei išnagrinėti abiejų įstaigų jungimo galimybes, pasiūlyti minėtų juridinių asmenų reorganizavimo būdą, paruošti reikiamų dokumentų projektus ir teikti juos svarstyti rugsėjo mėnesį vyksiančiame Savivaldybės tarybos posėdyje.

Pasiteiravus Savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininko A. Kalesniko, kodėl atsirado tokia iniciatyva, jis „Gimtajai žemei“ sakė, jog daug abiejų įstaigų funkcijų dubliuojasi. Abi įstaigas jungti taip pat paskatino ir „suaktyvėjusi TVIC bei supasyvėjusi muziejaus veikla“. Anot komiteto pirmininko, tokie centrai buvo dirbtinai kurti tam, kad būtų įsisavinta kuo daugiau lėšų. „Vienintelė Turizmo ir verslo informacijos centro su verslu susijusi funkcija – rajono Smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo fondo administravimas. Tai galėtų atlikti ir savivaldybės administracija – juk reikia tik priimti paraiškas, vieną kartą per metus surengti posėdį ir pervesti pinigus“, – teigė A. Kalesnikas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas