Renginyje dalyvavo ne tik moksleiviai, bet ir mokytojai, tėveliai.

Aktualijos, Naujausi

Už pasiekimus dėkota darbščiausiems, gabiausiems ir talentingiausiems

Nijolė STUNDŽIENĖ

Praėjusį penktadienį, pasibaigus mokslo metams, gabiausi rajono vaikai ir jaunimas buvo pakviesti į tradicinį apdovanojimo renginį, vykusį Kraštotyros muziejuje. Įvairių konkursų, čempionatų, turnyrų, varžybų laimėtojams bei prizininkams ir labai gerai besimokantiems moksleiviams įteiktos padėkos bei į asmenines banko sąskaitas pervesti piniginiai prizai. Rajono savivaldybės Gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondas šįkart išdalino beveik 7 500 eurų.

Į renginį susirinkusiuosius mokinius, jų mokytojus, tėvelius sveikino rajono mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas, fondo atstovai, koncertavo Meno mokyklos Muzikos skyriaus dainininkės.

Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Irena Lukoševičienė pasidžiaugė, kad nuo 2007-ųjų gyvuojantį Gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondą sudaro ne tik rajono biudžeto skiriamos lėšos, bet ir rėmėjų parama. Šį kartą fondą parėmė bendrovės „Ukmergės duona“, „Ukmergės pramonės parkas“, „Ukmergės melioracija“ ir „Likmerė“. Pastaroji įmonė gabiausiems rajono vaikams ir jaunimui pinigų skiria jau dvylikti metai.

Piniginiai prizai už jaunųjų ukmergiškių pasiekimus išmokami du kartus per metus – baigiantis kalendoriniams metams ir kiekvienų mokslo metų pabaigoje. Šį kartą Gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondas 61 nominantui – moksleiviui bei komandoms, grupėms, ansambliams, išdalino 5 966 eurus – nuo 38 iki 152 eurų. Renginio metu taip pat pagerbti ir gerai besimokantys, šiuos mokslo metus 10 balų įvertinimais baigę 5-12 klasių mokiniai. Visiems 39 dešimtukininkams skirta po 38 eurų piniginį prizą. Iš viso jiems išdalinta 1 482 eurai. Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas V. Kalinas apgailestavo, jog pastariesiems atiteko išties kukli pinigų suma, ir žadėjo kitais metais gerai besimokantiems skirti didesnius prizus.

Kai kurie moksleiviai atsiimti apdovanojimų kilo ne vieną kartą. Daugiausia jų pelnė Jono Basanavičiaus gimnazijos moksleivis Pijus Brazinskas. Jis labai gerais pažymiais baigė antrąją gimnazijos klasę, taip pat buvo apdovanotas už pelnytas pirmas vietas respublikinėje lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje, nacionaliniame konkurse „Lietuvos istorijos žinovas“ bei laimėtą 2019 metų konkurso „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ finalą.

AUTORĖS nuotr.

P. Brazinskas pelnė daugiausia apdovanojimų.

 

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas