Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Nuo rudens rajone dirbs mobilūs laiškininkai

Genovaitė KAZIELIENĖ

Prieš dvejus metus valstybės valdoma akcinė bendrovė Lietuvos paštas dvylikoje šalies savivaldybių pradėjo vykdyti pilotinį mobilaus laiškininko projektą.

Kaip „Gimtąją žemę“ informavo bendrovės Korporatyvinių reikalų departamento komunikacijos projektų vadovė Aušra Kurtkutė, šių metų rudenį mobilūs laiškininkai pradės teikti paslaugas ir Ukmergės rajone.

 „Įgyvendinant mobilaus laiškininko projektą, kaimiškų vietovių paštai bus pertvarkomi, miesto paštai liks nepakitę. Ukmergės rajone veiks 10 mobilių laiškininkų“, – sakė A. Kurtkutė.

Šiuo metu rajone gyventojus aptarnauja 28 laiškininkai. Anot bendrovės atstovės, pradėjus dirbti mobiliems laiškininkams, rajono kaimiškų vietovių gyventojai neliks be pašto paslaugų.

„Vienerius metus vyks pereinamasis laikotarpis, kad gyventojai priprastų prie pokyčių: įprastas paštas jų miestelyje dirbs trumpiau, jo patalpose tam tikromis valandomis lauks mobilus laiškininkas, kuris suteiks visas pašto paslaugas. Po pereinamojo laikotarpio liks tik centriniai paštai, iš kurių kiekvieną rytą pas gyventojus išvyks mobilūs laiškininkai“, – aiškino Korporatyvinių reikalų departamento komunikacijos projektų vadovė.

Mobilūs laiškininkai gaus naujus tarnybinius automobilius, pritaikytus saugiai važinėti regioniniais bei kaimo keliais. Mašinos yra ir talpios – jose galima sukrauti daug siuntų ir darbo priemonių. Jei automobilis sugestų, techninė pagalba bus suteikta bet kuriuo paros metu.

Automobiliai bus pažymėti Lietuvos pašto lipduku, kad gyventojams būtų lengviau juos identifikuoti.

Tačiau dirbti mobiliais laiškininkais galės tik tie, kurie turi vairuotojo pažymėjimą.

Visiems laiškininkams bus išdalytos išmaniosios planšetės, tad su jais bus palaikomas nuolatinis ryšys, stebimas judėjimas pagal maršrutą.

Pasak A. Kurtkutės, prenumeruotų spaudos leidinių, pašto korespondencijos, pensijų ir socialinių išmokų pristatymas į namus vyks taip, kaip ir dabar – laiškininkai ir toliau įprastai atliks jiems skirtą kasdienį darbą.

Be to, juos bus galima išsikviesti į namus norint išsiųsti laišką ar siuntinį, registruoti siuntą ar pageidaujant, kad registruotoji pašto siunta į namus būtų pristatyta pakartotinai. Taip pat per mobilų laiškininką bus galima užsakyti leidinių prenumeratą, sumokėti mokesčius.

„Laiškininko iškvietimas nieko nekainuos“, – teigė pašto atstovė.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ana :
    O man tai kazkaip nelabai.kaimas liks be pasto.siuntas teks uzsakineti i pastomatus dirbantiems zmonem.
  • Norintis dirbti laiškininku :
    Atlyginimas jaučiu nekažką, bet su nauja mašinėle bent jau vasarą po kaimus pasivažinėti visai kaifas, žiemą aišku nelabai :D
  • Hh :
    Ant ratu po kaimus uz minimuma
  • Jolanta :
    Tikiuosi, kad laiskininkai nesikeis kas kelis mėnesius kaip yra dabar ir spaudą gausime kiekvieną mėnesį ,nes sodų bendrijoje gyvenant tenka ir patiems ieškoti sąskaitų pašto skyriuje,palengvinus darbo sąlygas turėtų pristatymai vykti sklandžiai
  • JANE :
    ATRODO KAD GERAS SPRENDIMAS,O KAIP SEKSIS IGYVENDINTI PAMATYSIME VELIAU

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas