Mažiesiems smagu sportuoti.

Sportas

Lėno kaime – šiuolaikiška sporto žaidimo aikštelė

Diana MASKOLIŪNIENĖ

Užugirio kaimo bendruomenės pirmininkė

Lėnas – pirmojo Lietuvos prezidento Antano Smetonos gimtinė. Miestelyje ir aplinkiniuose kaimuose įsikūrę apie 300 gyventojų.

Pagrindinės problemos, su kuriomis susiduria ši vietovė, yra pasenusi kaimo bendruomeninė infrastruktūra ir erdvių bei priemonių, skirtų laisvalaikiui, sportui, kultūrai, nebuvimas. Dėl to 2018 metų pavasarį Užugirio kaimo bendruomenė pateikė paraišką Žemės ūkio ministerijai dėl lėšų skyrimo projekto „Lėno kaimo viešosios erdvės sutvarkymas, pritaikant bendruomenės poreikiams“ vykdymui.

Spalio mėnesį paraiškai buvo pritarta.

Vyko viešieji pirkimai, konkursą laimėjo UAB „Naujieji ženklai“. Praėjus žiemai, prasidėjo įrangos montavimo darbai. Visuomeninės paskirties teritorijoje, 0,06 ha plote, buvo įrengta sporto ir poilsio zona su lauko treniruokliais, vaikų žaidimo aikštele, suoliukais. Bendruomenė kartu su Taujėnų seniūnija sutvarkė teritoriją. Gegužės pradžioje naujoje sporto aikštelėje jau šeimininkavo jaunieji lėniškiai. Sutvarkyta ir įrengta poilsio zona ne tik pagražino, pagerino bendrą gyvenamąją aplinką, bet ir suteikė galimybę vietos gyventojams turiningai bendrauti, poilsiauti, sportuoti.

Bendra įgyvendinto projekto vertė – 5 380 eurų, iš jų 5 000 eurų – Žemės ūkio ministerijos lėšos, 111 eurų prie projekto prisidėjo Užugirio kaimo bendruomenė. Ukmergės rajono savivaldybė suteiktas finansavimas – 269 eurai.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas