Svečiai prie mokyklos.

Aktualijos, Naujausi

Danijos rotariečių pagalba – „Ryto“ specialiajai mokyklai

Genovaitė KAZIELIENĖ

Trečiadienį specialiojoje mokykloje „Rytas“, Veterinarijos gatvėje esančiame korpuse, lankėsi svečiai iš Danijos – Rotary klubo Vejle Nord nariai Kai Kristoffersen ir Bent Holm su žmonomis. Čia atvyko ir ukmergiškiai rotariečiai – prezidentas Vydas Paknys, sekretorius Raimondas Kaselis, Tadas Kasmauskis, Povilas Ušinskas ir Vytautas Pariokas su sūnumi.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė V. Paknys, šis danų klubas yra ukmergiškių krikštatėvis, tad su juo bendradarbiaujama nuo 1996 metų, kai įsisteigė Ukmergės Rotary.

Per visą šį laikotarpį bendraminčiai iš Danijos suteikia ir materialią pagalbą vykdant gerumo akcijas. 2012-aisiais kartu su Vejle Nord klubo nariais mūsų rotariečiai šioje mokykloje sumontavo liftą-keltuvą.

„Šiais metais buvo įgyvendintas projektas, kurio vertė – 5 700 Eur. Už šiuos pinigus nupirkti mobilus keltuvas, skirtas sėdinčių ir gulinčių įstaigos auklėtinių kėlimui ir perkėlimui, kėlimo diržas, juo galima pakelti vaikus, kuriems reikia ypatingo palaikymo, funkcinė pediatrinė lova su pakėlimo mechanizmu, taip pat įvairūs specialūs žaislai: šviečiantis Bambukas šviesos terapijai, spalvų akvariumas, kvapų loto, spalvotas kinetinis smėlis, kitokie“, – kalbėjo V. Paknys.

Mokyklos direktoriaus pareigas einanti Violeta Markevičienė parodė svečiams visas įsigytas priemones, papasakojo, kaip jomis naudojamasi. Ji nuoširdžiai dėkojo už paramą, kadangi pati savo lėšomis mokykla nepajėgtų nusipirkti taip reikalingų įrenginių.

Rotariečiai viską apžiūrėjo, danai taip pat sakė, kad vėl pradedamos rinkti paramos lėšos, todėl ukmergiškiai turėtų pagalvoti, ko jiems labiausiai reikia.

Šiuo metu „Ryto“ specialiojoje mokykloje mokosi apie 100 vaikų.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas