Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Bendruomeninei veiklai remti – 24 155 Eur

Loreta EŽERSKYTĖ

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas pasirašė įsakymą dėl valstybės biudžeto lėšų skyrimo remti nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninę veiklą seniūnijose. Priemonės „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ įgyvendinimui Socialinės apsaugos ir darbo ministerija Ukmergės rajono savivaldybei šiais metais iš viso skyrė 24 155 Eur. Parama, atsižvelgiant į gyventojų skaičių, paskirstyta miesto ir kaimo seniūnijoms.

Didžiausia paramos dalis – 11 273 Eur – numatyta Ukmergės miesto seniūnijai. Vidiškių seniūnijai atiteks 1 861 Eur, Deltuvos – 1 768 Eur, Taujėnų – 1 202 Eur, Siesikų – 1 175 Eur, Pivonijos – 1 166 Eur, Veprių – 1 030 Eur, Želvos – 1 006 Eur. Dar keturioms seniūnijoms skirta mažiau nei po tūkstantį eurų – Pabaisko (995 Eur), Lyduokių (991 Eur), Šešuolių (881 Eur), Žemaitkiemio (807 Eur). Projektai turės būti įgyvendinti iki šių metų gruodžio 31 dienos.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vyr. specialistė Reda Liubomirskienė, Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano priemonės „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ finansavimo, jos įgyvendinimo ir kontrolės tvarka nustatyta aprašu, kurį pirmą kartą tvirtino savivaldybės administracijos direktorius. Iki šių metų aprašas buvo tvirtinamas Savivaldybės tarybos posėdyje.

Paramos bendruomeninei veiklai remti tikslas – skatinti gyvenamųjų vietovių bendruomenių savarankiškumą tenkinant socialinius gyventojų poreikius.

Stiprinti bendruomenių narių sutelktumą ir tarpusavio pasitikėjimą, bendruomeninę veiklą, sudaryti sąlygas bendruomeninėms, religinėms, kitoms nevyriausybinėms organizacijoms dalyvauti priimant sprendimus dėl bendruomenių narių socialinių poreikių tenkinimo.

Aprašas numato, kad įgyvendindama  priemonę savivaldybės administracija skelbia atvirą projektų atrankos konkursą. Jame gali dalyvauti bendruomeninės organizacijos, kitos nevyriausybinės organizacijos, religinės bendruomenės ir bendrijos. Finansuojami projektai įgyvendinami seniūnijos aptarnaujamoje teritorijoje.

Pasak R. Liubomirskienės, sprendimą dėl konkrečioje teritorijoje prioritetinių vykdytinų ir finansuotinų veiklų priima, taip pat paraiškas vertina išplėstinė seniūnaičių sueiga.

Tinkamomis finansuoti laikomos išplėstinės seniūnaičių sueigos sprendimu patvirtintos veiklos, tenkinančios socialinius gyvenamųjų vietovių bendruomenių narių poreikius: socialinė veikla, skirta socialiai pažeidžiamiems bendruomenės nariams,jų grupėms; vaikų ir jaunų žmonių (14–29 metų) laisvalaikio užimtumas (renginių, stovyklų ir kitų prasmingo vaikų bei jaunimo laisvalaikio užimtumo veiklų organizavimas); kultūrinė ir švietėjiška veikla; sporto ir sveikatinimo veikla (sportuojančių gyvenamosios vietovės bendruomenės narių telkimas, sporto varžybų ir treniruočių organizavimas, sveikai gyvensenai propaguoti skirtų renginių, teminių užsiėmimų ir mokymų organizavimas); bendruomenės sutelktumą ir gyvenimo kokybę gerinanti veikla (pilietinių iniciatyvų (bendruomenės forumų), skatinančių vietos gyventojus kelti ir spręsti vietos bendruomenei svarbius klausimus, bendruomeninių organizacijų ir vietos valdžios institucijų bendradarbiavimą, organizavimas ir savanoriškos veiklos organizavimas); bendruomenės akcijos ir iniciatyvos, skirtos viešųjų erdvių ir aplinkos kokybei gerinti (parkų, sporto ir poilsio aikštelių, vaikų žaidimų aikštelių, kitų vietos bendruomenės teritorijoje esančių poilsio ir rekreacijos vietų tvarkymas ir atnaujinimas, viešo naudojimo patalpų pritaikymas bendruomenės poreikiams).

Savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vyr. specialistė R. Liubomirskienė pažymėjo, kad 2018 metais už lėšas, skirtas bendruomeninei veiklai remti, rajone buvo įgyvendinti 25 projektai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas