Mokymuose dalyvavo įvairių įstaigų darbuotojai.

Uncategorized @lt

Dalyvavo savižudybių intervencijos įgūdžių mokymuose

Visuomenės sveikatos biure pagal „Living Works“ aukščiausių tarptautinių standartų savižudybių prevencijos programą vyko „ASIST“ mokymai.
Tai dviejų dienų savižudybių intervencijos įgūdžių mokymai, kurių tikslas – įgalinti dalyvius atpažinti savižudybės pavojų, suteikti pirminę pagalbą ir nukreipti tolimesnės pagalbos link. Šiuose mokymuose rengiami pagalbos teikėjai, atliksiantys pirmosios pagalbos intervenciją, stiprinančią norą gyventi. Užsiėmimų metu mokomasi, kaip dirbti su pavojuje esančiais žmonėmis, sukuriant planą, kuris užtikrintų jų sveikatos saugumą. Tyrimai rodo, kad „ASIST“ mokymus baigę dalyviai jaučiasi geriau pasirengę ir gali padėti žmonėms, galvojantiems apie savižudybę.
Moksliniai tyrimai rodo, kad naudojant standartizuotą ir pasaulyje pripažintą mokymų metodiką kuriama saugesnė nuo savižudybių bendruomenė, gebanti atpažinti bei tinkamai reaguoti į savižudišką elgesį. Tuo pačiu tai stipri prevencijos priemonė, kuri gali padėti sumažinti mirtingumo rodiklius.
„ASIST“ mokymus organizavo rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras, o juos vykdė sertifikuotos „Living Works“ lektorės Gintė Jasienė ir Milda Baronaitė. Intervencijų, stiprinančių norą gyventi, kursą išklausė 30 Ukmergės įvairių įstaigų darbuotojų.
Apie mokymus redakcijai papasakojo Visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stebėsenos specialistė, koordinuojanti visuomenės sveikatos specialistų, vykdančių visuomenės sveikatos priežiūrą mokyklose, veiklą Evelina Kimsė.
„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas