Aplinkos apsaugos departamento nuotrauka.

Kriminalai

Brakonieriai apie savo planus pasipasakojo aplinkosaugininkei

Kaip informavo Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) prie Aplinkos ministerijos, praėjusio sekmadienio rytą buvo sulaikyti du brakonieriai, Širvintoje statomu tinklu sugavę 44 žiobrius, 11 šapalų ir šlakį.

Pažeidėjams gresia administracinė atsakomybė – nuo 120 iki 300 eurų baudos ir tinklo konfiskavimas. Be to, jie turės atlyginti žuvų ištekliams padarytą 3 860 eurų žalą.

Kaip rašoma AAD pranešime, brakonieriai buvo sulaikyti per specialiai surengtą naktinę pasalą. Ją organizuoti nuspręsta po to, kai patys pažeidėjai apie ketinimą Širvintoje žvejoti statomu tinklu prasitarė AAD Vilniaus valdybos inspektorei, atostogavusiai gamtoje. Jie, nenumanydami su kuo bendrauja, pasipasakojo apie savo planus statyti tinklą, kuriame iki sekmadienio ryto turėtų užkibti daug žuvies, ir pažadėjo pasidalyti laimikiu.

Patikrinus vieno iš pažeidėjų gyvenamojoje vietoje esančius ūkinius pastatus, buvo rastas ne tik dar vienas tinklas, bet ir žeberklas lašišoms bei šlakiams smeigti. Už šių ne mėgėjų žvejybos įrankių laikymą surašytas administracinio nusižengimo protokolas, o tinklas ir žeberklas bus konfiskuoti.

Aplinkosaugininkai primena, kad vandens telkinyje pastebėjus nepažymėtus, draudžiamus žvejybos įrankius, reikia neišėmus jų iš vandens apie tai pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai AAD tel. (8 5) 273 2995.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Tadeusz :
    Durniai... :))))))
  • Nesvarbu :
    Kad sulaikė tai puiku,bet jūs parašykite kaip pavyksta iš tokių pažeidėjų išieškoti pinigus už tas baudas.Paskirt didelių gabumų nereik. vat žymiai didesnės problemos tas paskirtas baudas išieškoti.Tad būkit malonūs ir parašykite ar pavyko tai padaryti.Ir čia liečia ne tik šį atvejį.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas