Aktualijos, Naujausi

Atsargiai! Nuo senamiesčio pastatų byra tinkas

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė

Savaitgalį viešojoje erdvėje buvo dalijamasi nuotraukomis, kilo diskusijos bei pasipylė komentarai dėl Ukmergės miesto centre, Kęstučio aikštėje, kovo 22-ąją prieš vidurdienį įvykusio incidento, kuomet nuo 8-uoju numeriu pažymėto pastato atskilo ir ant šaligatvio nukrito dalis dekoro.

Nukritę tinko gabalai ne juokais išgąsdino ne tik praeivius, bet ir šiame pastate įsikūrusio knygyno darbuotojus. Beje, knygynas čia jau yra seniai, nuo 1939 metų. Buvo pasirūpinta, kad nesaugi gatvės vieta būtų aptverta.

Informuojame, kad Registrų centro duomenimis, šis 1904 metais statytas, daugiau nei 607 kv. m ploto pastatas turi ne vieną, o kelis šeimininkus. Tarp pastato bendrasavininkų yra ir Ukmergės rajono savivaldybė, kuriai priklauso daugiau nei 141 kv. m ploto arba 23 proc. patalpų, kurias nuomojasi bendrovė „Ukmergės  senasis knygynas“. Kitų patalpų – 3 gyvenamųjų butų, 2 grožio salonų, vienos parduotuvės ir vienos negyvenamosios patalpos savininkai yra fiziniai asmenys.

„Statybos įstatymas numato, jog už pastato priežiūrą ir būklę yra visų pirma atsakingas jo savininkas, kurio pareiga yra prižiūrėti savo turtą. Jau artimiausiu metu susitiksime su visais bendrasavininkais ir tarsimės, kokių priemonių imsimės šiai nuostatai įgyvendinti, taip pat bus ieškoma, kas administruos bei prižiūrės šį pastatą“, – sakė rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Artūras Sakalauskas.

Primename, kad Lietuvos Respublikos Statybos įstatymo 47 straipsnis skelbia, jog statinių naudotojai privalo: laikytis statinio naudojimo ir priežiūros reikalavimų, organizuoti ir atlikti statinio techninę priežiūrą, suremontuoti, rekonstruoti arba nugriauti statinius, jeigu tolesnis jų naudojimas kelia pavojų žmonių gyvybei, sveikatai ar aplinkai ir kt.

Autorės nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Pilietis :
    Piliečiai moka mokesčius.Meras,savivaldybės klerkai iš jų gauna algas.Ir reikia pažymėti,kad toli gražu ne minimalias.Tai kodėl savo laisvu laiku mes turetumeme, su grebliais ir kibirais cemento,taisyti šitų nevykusių valdininkų klaidas?
  • Anonimas :
    O tai ka siulai? Nuspirkt maisa rotbanto ir nueit uztinkuoti?
  • Aš :
    Baikit vieną kartą raudot, po kiekvienu straipsniu nevykę komentarai,dar parašykit,kad meras dėl to kaltas.Geriau padiskutuokit,kaip tas problemas išspręsti būtų galima,duokit naudingų patarimų valdžiai.Verksniai,pažiūrėkit pro langą-pavasaris,geras oras,imkit grėblius,šluotas ir pirmyn aplinkos tvarkyt.Kai kiekvienas ką nors gero nuveiksim mūsų Ukmergei,tai gal ir miesto valdžiai bus geras pavyzdys,kad reikia judėt pirmyn.
  • Taigi :
    Kol ką sužeis ar užmuš tol nieko netvarkys nieko naujo
  • Anonimas :
    Ir taip su visur....
  • Anonimas :
    kol issiaiskinsi kol projekta parengs kol es prafinansuos ir knygynas nugrius
    • X :
      Bravo :)

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas