Aktualijos, Naujausi

Komisija tirs Pabaiske įvykusią nelaimę

Savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas sudarė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Agnės Balčiūnienės vadovaujamą komisiją, kuri tirs sausio 25 dieną Pabaisko miestelyje įvykusią statinio avariją, kurios metu vienas žmogus žuvo, kitas buvo sužalotas.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo A. Balčiūnienė, nors ši nelaimė įvyko privačiam asmeniui priklausančiame pastate, savivaldybės administracija, vadovaudamasis Lietuvos Respublikos statybos įstatymu, privalo sudaryti komisiją ir atlikti statinio avarijos tyrimą. Į komisiją įtraukti tik savivaldybės specialistai. Tai Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus, Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyriausiasis specialistas Piotras Grigorjevas, vyresnysis specialistas civilinei saugai ir mobilizacijai Valdas Rabazauskas, Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Artūras Sakalauskas bei skyriaus vyriausiasis specialistas Gediminas Židonis.

Pasak pirmininkės, ketvirtadienį avarijos tyrimo komisija lankėsi įvykio vietoje, užfiksavo situaciją. A. Balčiūnienės teigimu, matyti, jog anksčiau pastatas buvo niokotas. Dabar statinys iš išorės užsandarintas, imtasi priemonių, kad pašaliniai asmenys nepatektų į vidų.

Rajono Savivaldybės taryba kasmet tvirtina Apleisto ar neprižiūrimo nekilnojamojo turto sąrašą. Jame pastato, esančio Pabaisko miestelyje, Pergalės g. 8, nėra“, – sakė A. Balčiūnienė.

Avarijos tyrimo komisija darbą turi baigti iki 2019 m. vasario 26 d.

Pirminiais duomenimis, nelaimė įvyko, kai dviem Vaitkuškio kaimo gyventojams ardant nenaudojamo mūrinio pastato pertvaras griuvo betoninė siena. Ji 59-erių vyrą prispaudė, o kitą (g. 1964 m.) sužalojo. Pirmojo gyvybės išgelbėti nepavyko, ant-rasis buvo paguldytas į ligoninę. Dėl minėtojo įvykio rajono Policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas