Aktualijos

Geriau saugos nuo klaidinimo

Europos Parlamentas (EP) pritarė taisyklėms, skirtoms apsaugoti vartotojus nuo klaidinimo internetinėje prekyboje bei išvengti skirtingos kokybės prekių tuo pačiu pavadinimu.

EP nariai balsavo už tai, kad internetinės prekybos ir prekių palyginimo svetainės (pvz., „Amazon“, „eBay“, „AirBnb“ ar „Skyscanner“) privalėtų atskleisti pagrindinius parametrus, lemiančius rodomų paieškos rezultatų eiliškumą. Jos taip pat turėtų tikrinti jose pateikiamų prekių apžvalgų ir įvertinimų autentiškumą.

Europarlamentarai įsitikinę, kad vartotojai turi teisę žinoti, kas iš tiesų parduoda prekę ar paslaugą, ir aiškiai gauti šią informaciją prieš pirkimą.

Europarlamentarai balsavo už draudimą reklamos tikslais pirmiausia pateikti tuos paieškos rezultatus, už kuriuos pardavėjui tiesiogiai ar netiesiogiai atlyginta, kai klientui tai nėra nurodoma.

Taip pat balsuota už griežtesnes nuobaudas pažeidimų atveju. Už tarptautinius pažeidimus (kai pažeidžiamos bent trijų ES valstybių vartotojų teisės arba nukenčia bent dvi valstybės neskaičiuojant pardavimo šalies) maksimali bauda siektų 10 mln. eurų arba bent 4 proc. nuo prekybininko metinės apyvartos per paskutinius finansinius metus toje valstybėje, priklausomai nuo to, kuri suma yra didesnė.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas