Aktualijos

Ukmergėje kandidatų sąrašai nesutrumpėjo

Sausio 24-ąją Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) posėdyje buvo sprendžiama dėl kandidatų, laiku nepateikusių pareiškinių dokumentų ir kandidatų, kurių deklaruota gyvenamoji vieta yra ne tos savivaldybės teritorijoje, kurioje kandidatuojama, pašalinimo iš kandidatų sąrašų.

VRK sprendimu, iš kandidatų sąrašų pašalinti 105 asmenys (iš jų – vienuolika, kurie laiku nepateikė pareiškinių dokumentų).

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė Ukmergės rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Odeta Mackevičienė, VRK iš sąrašų neišbraukė nė vieno kandidato, pretenduojančio į rajono Savivaldybės tarybą.

Kovą vyksiančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose į 25 Ukmergės rajono savivaldybės tarybos narių vietas pretenduoja 253 kandidatai. Jie įrašyti devynių partijų ir visuomeninio rinkimų komiteto „Tavo Ukmergė“ sąrašuose.

O. Mackevičienė informavo, kad jau sudarytos visų 27 apylinkių rinkimų komisijos.

Šiemet įsigaliojo nauja savivaldybių rinkimų tvarka: jei nebuvo pasiūlyta pakankamai kandidatūrų arba apylinkės rinkimų komisijoje liko laisva vieta – trūkstamas kandidatūras turi pasiūlyti teisingumo ministras. Apylinkių rinkimų komisijų narių trūko 32 savivaldybėse. Visus trūkstamus 290 kandidatų į apylinkių rinkimų komisijų narius pasiūlė teisingumo ministras Elvinas Jankevičius. Pasak O. Mackevičienės, Ukmergėje apylinkių komisijos buvo sudarytos be ministro pagalbos: „Partijos į jas delegavo savo kandidatus ir jų pakako, kad būtų sudarytos komisijos. Jose – nuo 5 iki 9 narių.“

Palikite komentarą apie straipsnį

  • STT :
    Kada STT pas Janicką užsuks? Anykštėną jau išsivežė. Ukmergėj atvirai ir nesislepiant proteguojama mero patarėjos Laimutės ir Petronio verslai. Dar šitas komentaras aukščiau dėl PSPC konkurso. Kada bus gana?
    • Anonimas :
      Kažkaip Ukmegės merelis pas man "svečiuos" vis neužsuka - be šanšų jį STT išvežti! :D :D :D
  • Anonimas :
    Kuri valdančioji partija atsakys dėl machinacijų per PSPC direktoriaus konkursą? Kodėl užtilo šitas klausimas? Ką veikiate žurnalistai? Šakalys su kitų asmenų pagalba falsifikavo dokumentus. Sukčiai nelaimėjo vien dėl to, kad komisijoje buvo pakeltas triukšmas, tačiau vėliau viskas nugesinta ir visuomenei paviešinta, neva dalyvavo vienas asmuo, nors taip nebuvo. Ar gali žurnalistai išsiaiškinti, ar vienas iš komisijos narių gavo kyšį už tylėjimą?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas