Aktualijos

5 populiariausios granito rūšys

Labiausiai paplitęs ir klientų pamėgtas paminklų akmuo yra granitas. Tai natūralus mineralas, pasižymintis neprilygstamomis savybėmis. Anot kapų tvarkymo įmonės „Tylikalva“ atstovų, granito dekoratyvinės savybės leidžia architektūros ir dizaino specialistams sukurti unikalią išvaizdą pastatams ir statiniams. Patvarumas, atsparumas dilimui bei atsparumas temperatūros pokyčiams užtikrina, kad paminklai ar antkapiai išliks ilgą laiką bei išlaikys savo išvaizdą.

Granitas – natūralus akmuo, kuriame yra kvarco, todėl šis mineralas labai patvarus. Šis akmuo  yra randamas gamtoje ir yra skirtingų atspalvių. Granitas gali būti baltas, juodas (gabro diabazas), pilkas ir šviesiai ar tamsiai raudonas. Labiausiai paplitusios akmens medžiagos iškasamos Karelijos (Rusijos), Ukrainos, Kinijos bei Skandinavijos srityse.

Kiniškas granitas. Kiniškas granitas mūsų rinkoje pasirodė palyginti neseniai. Pagrindinės akmens atsargos buvo koncentruotos Sindžango autonominiame regione, kuris iki šiol sudaro iki 60 %

viso Kinijoje išgaunamo akmens. Kinijos granito paminklai yra pagaminti be ypatingų energijos sąnaudų. Šis granitas dėl savo sudėties gali būti labai lengvai apdorojamas. Paminklai ar antkapiai iš Kinijos (jei tai tikras akmuo, o ne padirbtas) yra ne blogesnės kokybės už kitų šalių granito gaminius. Kinijos granito kaina yra daug mažesnė už tų pačių medžiagų kainą iš kitų šalių, o akmens savybės yra beveik vienodos.

Karelijos granitas. Karelijos granitas arba gabro diabazas yra natūralus juodas akmuo iš Karelijos Drugoretskio regiono. Šis Karelijos akmuo yra aukščiausios kokybės medžiaga, turinti unikalias savybes bei yra įvairių spalvų spektrų. Juoda Karelijos granito spalva, atsparumas šalčiui, mažas trinties laipsnis, gebėjimas taikyti bet kokį meninį dizainą gaminiui padėjo šiam akmeniui tapti itin geidžiamu tarp paminklų gamintojų. Karelijos granito paminklai daugelį metų išlaiko aukštos kokybės graviravimą ir poliravimą.

Ukrainietiškas granitas. Ukrainietiškas granitas yra išgaunamas iš Žytomyrio vietovės, kurioje yra keli karjerai. Taip pat ukrainietiški mineralai yra išgaunami iš Simono, Kapustjansko ir Konstantinovskio regionų. Ukrainietiško akmens savybės yra ne blogesnės nei Kinijos ar Karelijos granitų. Paminklai iš ukrainietiško granito yra patvarūs. Be to, ukrainietiško granito kaina yra labai patraukli, todėl naudojant šį granitą yra įrengiamos netgi miesto gatvės ir alėjos. Taigi granitas yra unikalus natūralus mineralas, kuris tarnauja ne tik kaip žaliava paminklų gamybai, bet ir plačiai naudojamas laiptų, grindinio akmens, pastatų bei viešbučių kompleksų interjero apdailai. Suomiškas granitas. Pagrindiniai Suomijoje iškasami gamtiniai akmenys yra granitas, šiferis, marmuras ir steatitas. Absoliutūs kalnakasybos lyderiai šiame sąraše yra granitas ir muilo akmuo. Per pastaruosius keletą metų Suomijos gamtinių akmenų gavyba išaugo.  Suomiškas granitas – kokybės ir patrauklios gaminio išvaizdos garantija. Išskiriamos tokios populiariausios suomiško granito rūšys:

  • Aurora – smulkiagrūdis, rudai pilkas nevienodos tekstūros granitas. Jis puikiai derinamas su juodu gabro granitu.
  • „Baltic Green“ (žalias su juodais taškeliais granitas) yra ritualinio meno klasika. Tokia stambiagrūdė skulptūra yra labai patvari.

·        „Balmoral Red“ yra raudonai rudas, šiurkštus granitas su juodais taškeliais. Jis gali būti derinamas su Karelijos gabro granitu ir itališkais dekoratyviniais elementais.  Norvegiškas granitas. Išskirtinis norvegiško granito ypatumas yra jo išvaizda. Tokiam akmeniui yra būdinga pilkai mėlyna spalva. Originalių spalvų ir puikios kokybės derinys leidžia šiuos gaminius priskirti prie aukščiausios klasės gaminių. Nepaisant palyginti didelės kainos, šie modeliai yra labai populiarūs. Labiausiai populiarus yra „Blue Perl“ granitas – neįprastas granitas, kurio spalva yra tamsiai pilka su mėlynomis kibirkštėlėmis arba sidabro spalvos „Royal Blue“ su dideliais mėlynais kristalais. Norvegijos granito apdailos plytelės ir dekoratyviniai gaminiai yra gražūs ir praktiški.  Taigi, labiausiai paplitęs akmuo tarp paminklų gamintojų yra granitas. Yra daugybė granitą iškasančių šalių, tokių kaip Rusija, Ukraina, Norvegija, Suomija bei Kinija. Kiekvienos šalies granitas turi savo privalumų ir trūkumų, todėl pasirinkimas priklauso nuo kliento poreikių. Įmonė „Tylikalva“ siūlo didelį granito plokščių pasirinkimą, kurį galite rasti paspaudę čia.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas