Aktualijos, Naujausi

Buvusi mokyklos direktorė stos prieš teismą

Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmams perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu pareikšti buvusiai Senamiesčio pagrindinės mokyklos direktorei Audrai Uselienei.

Kaip skelbiama Generalinės prokuratūros išplatintame pranešime, ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Širvintų rajono policijos komisariato pareigūnai, pagal Baudžiamojo kodekso 228 str. 1 d. (Piktnaudžiavimas) ir 300 str. 1 d. (Dokumento suklastojimas ir disponavimas suklastotu dokumentu) buvo pradėtas 2017 metais, gavus Ukmergės rajono savivaldybės mero pareiškimą dėl galimų pažeidimų Senamiesčio pagrindinėje mokykloje. Tyrimo metu nustatyta, kad mokyklos direktorė į mokinių sąrašus galbūt fiktyviai buvo įtraukusi du mokinius, pati ar per pavaldžius sau asmenis, įtariama, klastojo elektroninio dienyno įrašus bei duomenis kituose registruose.

Kaltinamajame akte, kurį teismui pateikė Vilniaus apylinkės prokuratūra, nurodoma, kad mokyklos direktorė galimai tyčia, piktnaudžiaudama tarnybine padėtimi ir viršydama įgaliojimus, žinodama, kad minėtieji mokiniai jos vadovaujamoje mokykloje realiai nesimokys ir bus priimti tik siekiant iš valstybės biudžeto gauti specialią tikslinę dotaciją mokinio krepšeliui finansuoti, nuo 2012 m. iki 2017 m. davė neteisėtus nurodymus jai pavaldiems mokytojams dirbti taip, lyg šie vaikai iš tikrųjų lankytų švietimo įstaigą ir gautų įvertinimus. Įtariama, kad kaltinamosios nurodymu mokytojai pildė dienynus ir mokinių asmens bylas, rašė pažymius ir atliko kitus veiksmus, kurie rodytų, kad mokiniai realiai mokosi mokykloje. Pati galimai klastodama dokumentus, A. Uselienė pasirašė sutartis dėl tariamo vaikų priėmimo į mokyklą ir direktoriaus vardu priėmė įsakymus dėl tariamo vaikų mokymo proceso.

Įtariama, kad dėl šios ilgą laiką trukusios neteisėtos veiklos valstybės biudžetas patyrė daugiau kaip 5 tūkst. eurų turtinę žalą. Kaltinamajame akte konstatuojama, kad savo veiksmais buvusi Senamiesčio pagrindinės mokyklos direktorė sumenkino valstybės švietimo sistemos, jos vadovautos mokyklos prestižą visuomenės akyse, iškraipė šios švietimo įstaigos funkcijas ir veiklos principus. Mokyklos bendruomenėje buvo sukurta įtampos, nepasitikėjimo ir melo atmosfera, trikdomas įstaigos ir pedagogų darbas.

Neteisėta direktorės veikla, įtariama, padarė didelę neturtinę žalą ir mokyklos steigėjui – Ukmergės rajono savivaldybei bei valstybei, nes buvo pažeisti valstybės deklaruojami įstatymų viršenybės, teisėtumo, teisingumo ir skaidrumo principai.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    pris.direktoriu.rimvi.lukosiu.jinai.angeliukas

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas