Rekonstrukcijos laukiančiame kelyje į Leonpolį atsiras neįprasti eismo saugumo sprendiniai.

Aktualijos, Naujausi

Kelyje į Leonpolį – retas sprendimas

Nuo Kauno kelio link Deltuvos seniūnijos Leonpolio kaimo besidriekiantis keliukas seniai laukia remonto. Savivaldybės užsakymu Vilniuje registruota UAB „Urban Line“ rengia šio kelio techninį projektą, kurio korekcijos, atsižvelgiant į atlikto eismo saugumo audito išvadas, pristatytos rajono Saugaus eismo komisijos nariams. Į susitikimą su ukmergiškiais atvyko bendrovės projektuotojai Vitalijus Aleksandrovas ir Živilė Sušinskaitė.

Minėtasis 1 km 200 m kelias yra pakankamai siauras, apaugęs medžiais, o praplatinti jo negalima, nes aplinkui – privati žemė. Kadangi Leonpolyje įsikūręs UAB „Zujų paukštynas“, keliu važiuoja daug krovininių automobilių, netrūksta kitos technikos, tad rekomenduota užtikrinti pėsčiųjų saugumą. Todėl projektuotojai pasiūlė Lietuvoje dar labai retą sprendimą – važiuojamojoje kelio dalyje, kuri yra 4,5 m pločio, raudona spalva ant asfalto pažymėti pėstiesiems skirtą zoną, pastatyti įspėjamuosius ženklus bei signalinius stulpelius. Pasak V. Aleksandrovo, iš esmės tai būtų automobilių eismui skirtas kelias, įspėjant vairuotojus, kad jame gali būti ir pėsčiųjų. Projektuotojo teigimu, užsienyje – Olandijoje, Vokietijoje, tokių pavyzdžių yra ne vienas.

Posėdžio dalyviams susirūpinimą sukėlė įspėjamieji stulpeliai, kurie, kaip siūloma projekte, būtų išdėstyti kas 50 metrų. Saugaus eismo komisijos narių nuomone, šiuos stulpelius gali išlaužyti keliu važiuojantys ir prasilenkiantys sunkiasvoriai automobiliai. Be to, jie taps kliuviniu kelius valantiems greideriams. Šio projekto svarstyme dalyvavęs Deltuvos seniūnijos seniūnas Gintaras Radzevičius tikino, jog seniūnija bankrutuos, žiemą sniegą valydama aplink kiekvieną stulpelį.

Taip pat seniūnas prašė papildomų saugumo priemonių – suprojektuoti kalnelius. G. Radzevičius savo mintis argumentavo teigdamas, kad Leonpolyje gyvena 126 žmonės, yra ir jaunų šeimų, keliu vaikšto vaikai. Be kita ko, Zujų paukštynas žada plėstis, vadinasi, didės ir transporto srautai.

Projektuotojų nuomone, palei rekonstruoti numatytą kelią yra medžių alėja, kuri sukuria koridoriaus jausmą ir vairuotojai laikosi saugaus važiavimo greičio, todėl įrenginėti kalnelius būtų netikslinga.

Vis tik saugaus eismo komisijos nariai patarė projektuotojams neatsisakyti šių papildomų greičio ribojimo priemonių ir suprojektuoti bent du kalnelius. Taip pat rekomenduota vietoj signalinių stulpelių pasirinkti struktūrinį kelio dangos ženklinimą. Posėdžio metu aptarti ir kiti projektiniai sprendiniai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas