Šventine nuotaika spinduliavo ir įstaigą lankantys vaikai, ir darbuotojos.

Aktualijos, Naujausi

„Vaikystėje“ kartu kurs gėrio ir grožio miestą

Pramonės mikrorajone esantis vaikų lopšelis-darželis „Vaikystė“ rugsėjo 1-ąją pasitiko ne tik su nauju pavadinimu, pasikeitusia įstaigos vidaus struktūra, bet ir džiugiomis įkurtuvių nuotaikomis.

Pirmadienį vykusioje naujų mokslo metų pradžios šventėje dalyvavo gausus būrys „Vaikystę“ lankančių vaikų, tarp kurių yra per 70 naujokų, jų tėvelių, senelių, taip pat atsinaujinęs įstaigos kolektyvas. Atvyko rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, Savivaldybės tarybos narė Nijolė Giedraitienė, savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas, bendrovės „Akvesta“ darbų vadovas Mindaugas Litvaitis, kitų svečių.

Sveikindama susirinkusiuosius vaikų lopšelio-darželio „Vaikystė“ direktorė Jolita Čepelionienė sakė, kad vasarą įstaigoje nuoširdžiai plušėję statybininkai padėjo tvirtus pamatus gėrio ir grožio miestui. O dabar jį kurs ir statys visa gausi įstaigos bendruomenė.

Kovo mėnesį priimtu rajono Savivaldybės tarybos sprendimu buvusi mokykla-darželis „Varpelis“ buvo pertvarkyta į naują ikimokyklinio ugdymo įstaigą – vaikų lopšelį-darželį „Vaikystė“. Čia buvusios keturios pradinio ugdymo klasės perkeltos į Senamiesčio pagrindinę mokyklą, o jų vietoje įsteigtos keturios naujos ikimokyklinio ugdymo vaikų grupės.

Direktorė papasakojo, jog įstaigoje visos suformuotos 11 darželio grupių (5 ankstyvojo amžiaus, 5 ikimokyklinio ir 1 priešmokyklinio) yra pilnai užpildytos. Jas lankys 190 vaikų, kurių amžius nuo 1 iki 7 metų.

Kolektyvą papildė nauji darbuotojai: 6 vaikų auklėtojos ir 4 jų padėjėjos.

Tam, kad buvusios mokyklos klasės būtų pritaikytos ikimokyklinukams, rajono savivaldybė skyrė lėšų patalpų remontui. Vilniaus bendrovė „Akvesta“ per daugiau nei du mėnesius atnaujino didžiąją dalį vaikų lopšelio-darželio patalpų – daugiau nei 250 kvadratinių metrų antrame aukšte ir apie 180 kvadratinių metrų – pirmajame. Buvo griaunamos sienos, pakeistos lubos, grindų danga, durys, apšvietimas, atnaujintos laiptinės, koridoriai, virtuvė ir kt. Visi darbai kainavo 150 tūkstančių eurų.

J. Čepelionienė džiaugėsi, kad atnaujindami patalpas sulaukė ir geranoriškos pagalbos. Prie įėjimo į pastatą pastatytas verslininko Kasparo Ramono dovanotas suolelis. Ryškiai raudonai nudažytas suolas taps susitikimų simboliu. Šventės dieną šalia jo buvo pastatyta pintinė su ūkininko Juozo Kulėšiaus parūpintomis rudeninio derliaus gėrybėmis – obuoliais ir kriaušėmis. Gerų žodžių vadovė negailėjo ir visam šauniam įstaigos darbuotojų kolektyvui, taip pat vaikų tėveliams, kurie po remonto dirbo neskaičiuodami savo darbo valandų. Visų bendrų pastangų dėka lopšelis-darželis rugsėjį pasitiko sutvarkytas ir išpuoštas.

AUTORĖS nuotraukos

Grupėse atnaujintos sienos, nupirkta naujų baldų.

Nuo rugsėjo įstaigą lankys beveik 200 mažųjų ukmergiškių.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas