Aktualijos

Aptarė bendradarbiavimo galimybes

Rajono savivaldybės mero pavaduotoja Klavdija Stepanova bei savivaldybės administracijos Investicijų ir užsienio ryšių skyriaus vedėja Rima Boškevičienė praėjusį sekmadienį Trakuose susitiko su Švedijos Vastra Gotlando regiono atstovais – Kultūros reikalų komiteto pirmininko pavaduotoja Anne Charlotte Karlsoson ir šio komiteto tarptautinių ryšių vadovu Rolf Malm. Susitikime taip pat dalyvavo beveik visų Vilniaus regiono: Elektrėnų, Trakų, Šalčininkų, Švenčionių bei Vilniaus rajonų savivaldybių atstovai.

Kaip informavo Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Daiva Zimblienė, tai buvo dar gegužės mėnesį abiejų šalių atstovų suplanuotas susitikimas. Tąkart Gioteburge buvo pasirašyta nauja, iki 2020 metų galiosianti Vilniaus regiono plėtros tarybos ir didžiausio Švedijoje – Vastra Gotlando regiono bendradarbiavimo sutartis, skatinanti glaudesnius šalių ryšius savivaldoje, taip pat kultūros srityje. Kartu su septynių Vilniaus regiono savivaldybių atstovais gegužės 7-9 dienomis Švedijoje lankėsi ir buvęs vidaus reikalų viceministras, o dabar – žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.

Renginyje Trakuose pasidalinta mintimis apie glaudesnį bendradarbiavimą kultūros, meno, jaunimo užimtumo, kultūros paveldo pažinimo srityse bei bendroje projektinėje veikloje. Svečiai iš Švedijos pasakojo apie kūrybinių susitikimų organizavimą, bendrus mokymus menininkams bei amatininkams. Kalbėta apie galimas abiejų regionų vaikų kūrybines stovyklas, mokymus medžio amato meistrams Švedijoje ir kt.

Ukmergės rajono savivaldybės atstovės pakvietė švedus kitais metais atvykti į roko muzikos festivalį „Rockmergė“.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas