Aktualijos

Ukmergiškių inicijuoto projekto dėka atgyja turizmas

Miglė IZIUMCEVAITĖ

Liepos 12-ąją startavęs Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro iniciatyva pradėtas projektas „Surink Lietuvą“ įgauna pagreitį. Jis suvienijo visas 60 savivaldybių su tikslu skatinti žmones susipažinti ir tyrinėti Lietuvą, taip pat įvairiuose šalies kampeliuose įsigyti savivaldybę reprezentuojančius magnetukus ir taip sudėlioti visos šalies žemėlapį. Projektas pasirodė netikėtinai sėkmingas – vos per dvi savaites kone visi magnetukai buvo išpirkti, o naujų partijos pasirodys ateinančiomis savaitėmis. Skaičiai įspūdingi – jau surinkta 60 tūkst. magnetėlių.

Džiugu, kad šio projekto dėka ypatingai atgijo turizmas po Lietuvą. Keliautojai atvyksta iš tolimiausių šalies kampelių, vildamiesi susipažinti su dar nematytais miestais bei tikėdamiesi įsigyti projekto magnetukus. Taip pat pagyvėjo ir turizmo centrų veikla – prieš projekto pradžią mažuose miesteliuose jie sulaukdavo vos kelių klientų per dieną, dabar jų apsilanko per penkiasdešimt. Keliautojai atranda turizmo informacijos centrus, stebisi, kiek informacijos ten galima rasti, ir džiaugiasi naujais atradimais.

Atsakas iš gyventojų buvo stulbinančiai greitas – jau atsirado piliečių, apkeliavusių visą šalį ir iš magnetukų sudėliojusių Lietuvą. Projekto iniciatoriams bei dalyviams smagiausia išgirsti žmonių atsiliepimus ir istorijas, kaip jiems sekėsi apkeliauti tam tikrus miestus ar savivaldybes. Juk būtent tai parodo, kad projektas pasisekė, ir vedini smalsumo gyventojai ėmė noriai tyrinėti mūsų šalį. Viena šeima „surinko“ Lietuvą per savaitę; jie be perstojo keliavo ir teigė, kad nuvažiavo net 2 500 km. Štai Audronė „Surink Lietuvą“ Facebook paskyroje pasidalino savo patirtimi: „Juk nėra konkurso, kas greičiau surinks Lietuvą! Mes tai priimam kaip pramogą ir dar vieną puikų būdą pakeliauti. <…> Nejaugi jums neįdomu ieškoti TIC? Mažuose miesteliuose tokių gražių vietų ir parkų pamatėm! Mūsų Lietuva nepaprastai graži!“ Janina Jonė teigia esanti maloniai nustebinta žmonių geranoriškumu: „Liko malonus prisiminimas ir tikrai daug pamatėm! Molėtuose mus labai maloniai pasitiko vaikinukas, kuris viską papasakojo, kur galima ką aplankyti Molėtuose ir aplink. Sužymėjo visus žemėlapius, tiesiog super. O Dauguose bibliotekoje dirbanti moteris labai džiaugėsi tokia nuostabia akcija, kad tiek daug užsuka keliaujančių ir taip pat labai daug parekomendavo ką pamatyti ir nuveikti tiek Dauguose, tiek toliau – Alytaus rajone.“

Projekto „Surink Lietuvą“ sėkmė nustebino ir nudžiugino iniciatorius, kurie jau papildomai užsakė didesnius magnetukų kiekius, turėsiančius netrukus pasiekti platinimo vietas. Keliautojai turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad didžiuosiuose šalies miestuose magnetukai išperkami greičiau, todėl vertėtų aplankyti ir mažesnius rajonus, taip susipažįstant su mažiau lankomomis Lietuvos gyvenvietėmis. Juk vienas magnetėlis – viena Lietuva. Tad kuo greičiau bus aplankyti tolimesni kampeliai, tuo greičiau pasipildys magnetėliais ir visa kita Lietuva.

Susidėlioti maršrutą atvykus į bet kurią vietovę bus dar lengviau kartu su bestseleriu tapusiu vadovu „Įdomiausios kelionės po Lietuvą“. O šią knygą išleidusi leidykla „Terra Publika“ netgi žada dovanėles keliaujantiems. Projekto iniciatoriai už siūlomas nuolaidas dėkingi partneriams UAB „Kautra“, taip pat ir Extra FM radijui, kuris kiekvieną penktadienį transliuoja laideles apie tai, kas vaizduojama magnetukuose.

Reklama: https://www.atostogoskaime.lt/apgyvendinimas/

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas