Atnaujintas buvęs avarinis daugiabutis.

Aktualijos

Gyvens gražesnėje ir šiltesnėje aplinkoje

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė

Siekiant užtikrinti socialiai pažeidžiamų asmenų gyvenimo kokybę, rajono savivaldybė pasirūpino, kad jų reikmėms būtų suremontuotas 5 socialinių butų gyvenamasis namas, o prie kito, 24 butų socialinio daugiabučio, pastatė naują malkinę.

Pašilėje esantis Pivonijos gatvės 1-uoju numeriu pažymėtas, 1946 metais pastatytas daugiau kaip 210 kvadratinių metrų ploto daugiabutis jau kurį laiką dėl savo avarinės būklės aplinkinių buvo vadinamas „namu vaiduok-liu“. Pastatą administruojanti bendrovė „Ukmergės butų ūkis“ pernai rudenį ėmėsi jo atnaujinimo darbų: pakeitė langus, duris, lietvamzdžius, stogą, apskardino kaminus, apšiltino pamatus, išorines sienas. Iš viso atlikta darbų už daugiau nei 32 tūkstančius eurų. O bendrovė „Ingarė“ šio namo gyventojams suremontavo krosnis. Šie darbai kainavo per 640 eurų.

Šviesos gatvės 3A numeriu pažymėto 24 socialinių butų namo, dar vadinamo „baraku“, gyventojai ne vieną kartą prašė savivaldybės vadovų jiems pagelbėti ir sutvarkyti avarinės būklės, gerokai pakrypusią malkinę.

Liepos mėnesį pagal patentą dirbantis meistras nugriovė senąją 42 kvadratinių metrų ploto malkinę ir jos vietoje naują pastatė. Darbai kainavo 3 tūkstančius eurų.

Tiek daugiabučio remontui, tiek malkinės statybos darbams lėšų skirta iš rajono savivaldybės biudžeto – Viešosios infrastruktūros plėtros programos.

„Šviesos gatvės daugiabučio gyventojai nuo šiol turės naują malkinę, kur galės saugiai sandėliuoti malkas, statinys negadins bendro kiemo vaizdo. Pašilėje esantis daugiabutis ne tik pasikeitė neatpažįstamai, bet ir tapo gerokai šiltesnis. Šiais metais planuojame prie jo dar įrengti nuogrindą, o ateityje – kanalizaciją ir vandentiekį“, – sakė UAB „Ukmergės butų ūkis“ Pastatų administravimo skyriaus vadovo pavaduotojas Andrius Lyška.

AUTORĖS nuotraukos

Gyventojus pradžiugino nauja malkinė.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas