Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Mieste bus pastatytos dėžės šunų ekskrementams

Jau šį rudenį Ukmergėje turėtų atsirasti šunų ekskrementams skirtos dėžės. Numatytos ir jų pastatymo vietos. Iš viso ketinama nupirkti 35 specialias šiukšliadėžes.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo viešąjį šios paslaugos pirkimą organizavusio rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėja Vilija Grabauskienė, keturkojų ekskrementams skirtos dėžės bus dailios, antivandalinės. Jas už 4 531 eurą pagaminti apsiėmė vilniečiai – UAB „Elgaja“.

Su Ukmergės miesto seniūnija jau suderinta, kur šios dėžės bus statomos. Daugiausia – po keturias – atsiras Žiedo, S. Daukanto gatvėse bei šunų vedžiojimo aikštelėje, esančioje Kareivinių gatvėje. Tris numatyta pastatyti Pivonijos miške, šalia pėsčiųjų takų. Po dvi dėžes planuojama įrengti Miškų, Veterinarijos, Anykščių gatvėse ir Anykščių skersgatvyje, prie Vaižganto kapinių, prie takų, vedančių link „Šilo“ mokyklos, Žolių mikrorajone bei buvusio karinio miestelio teritorijoje, taip pat Pašilėje, Pivonijos gatvėje. Po vieną dėžę šunų ekskrementams bus pastatyta prie Pivonijos mikrorajone esančių prekybos centrų „Maxima“ ir „Norfa“.

Pasak V. Grabauskienės, paslaugos teikėjas pažadėjo specialias šiukšliadėžes pagaminti iki rugsėjo pabaigos. Tikimasi, jog spalį jos stovės numatytose vietose.

Gyvūnų mylėtojai jau seniai priekaištavo rajono savivaldybei, kad mieste, išvedus keturkojus pasivaikščioti ir surinkus jų ekskrementus, nėra kur išmesti. Juos, kaip žinia, draudžiama mesti į buitinių atliekų konteinerius, nes tai pažeistų higienos normas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Liuks :
    Labai gerai, nes tikrai nesmagu, kad pvz pas mane prie darbovietes stovincioje prie aplinkos priderintoje siuksledezeje https://www.miestui.lt/lauko-siuksliadezes kas ryta pribombarduota sunu ekskrementu. Tikrai gadina ivaizdi. Nors zinoma geriau, nei paliktu ir nesutvarkytu, bet juk meta i privacia parduotuves siuksline.
  • Nesvarbu :
    O to meslo jiems slepti nereikia ir taip labai gerai matomos isknistos gatves, saligatviai sutrupeje, siuksliu kruvos bet gi jie puikiai dirba net reitinguojasi
  • Katia :
    Į kokias dėžias įdomu mūsų valdžia savo ketverių metų mėšlą sukraus ir kur jį paslėps nuo žmonių

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas