Renovuoto pastato dalyje įrengti 35 butai.

Aktualijos, Naujausi

Buvusiuose Globos namuose – įkurtuvių nuotaikos

Šią savaitę oficialiai visuomenei pristatytos renovuotos ir socialiniam būstui pritaikytos buvusio Vaikų globos namų pastato, esančio Vilniaus gatvėje, patalpos. Jose per keturis aukštus įrengti 35 vieno-dviejų kambarių butai, iš kurių keturi – tarnybiniai. Pastarieji skirti į Ukmergę atvykstantiems dirbti jauniems specialistams apgyvendinti, du – neįgaliesiems, kiti – asmenims ir šeimoms, turintiems teisę į paramą būstui išsinuomoti. Naujai įrengtus butus apžiūrėjo rajono savivaldybės vadovai, administracijos darbuotojai, taip pat atvyko keli būsimi naujakuriai.

Beveik 3 000 kv. m patalpų rekonstrukciją atliko kauniečiai – UAB „Avona“ darbininkai. Kaip pasakojo kapitalinį remontą vykdžiusios įmonės darbų vadovas Arvydas Alešiūnas, visuose pastato aukštuose buvo pakeistos grindys iki perdangų plokščių, ant jų sumūrytos naujos pertvaros, jungiančios koridorius ir butus, pakeistos vandens, šildymo, kanalizacijos sistemos. Bendra šių darbų vertė – daugiau nei milijonas eurų. Rekonstrukcija vykdyta pagal projektą „Socialinio būsto pažeidžiamoms gyventojų grupėms įsigijimas ir pritaikymas“, kuris finansuotas Europos Sąjungos struktūrinių fondų bei rajono savivaldybės biudžeto lėšomis.

Naujų butų virtuvėse jau pastatytos elektrinės viryklės su orkaitėmis, pilnai įrengtos vonios, koridoriuose sumontuotos sieninės spintos. Socialiniai butai pritaikyti ir fizinę negalią turintiems žmonėms, jiems praplatintos durys, vonios kambaryje įrengti pakėlimo, kiti pagalbiniai mechanizmai. Kadangi šiame pastate nėra balkonų, visuose aukštuose yra atskiros patalpos, skirtos drabužių džiovinimui, o pirmajame aukšte vienas kambarys pritaikytas dviračiams laikyti.

Šalia renovuoto namo sutvarkytas ir kiemas, jame atsirado automobilių stovėjimo aikštelė su numatytomis vietomis neįgaliųjų transportui. Taip pat netoliese įrengtos poilsio, vaikų žaidimo bei krepšinio aikštelės.

Pasak savivaldybės administracijos Turto valdymo ir apskaitos skyriaus Turto ir įmonių valdymo poskyrio vyr. specialistės Jūratės Kaselienės, visi naujai įrengti butai jau išdalinti. Planuojama, kad naujakuriai į juos galės įsikelti nuo rugpjūčio 20 dienos. „Nuomininkai atrinkti pagal sąrašus, – kalbėjo vyr. specialistė, pridurdama, jog šiuo metu eilėje socialiniam būstui įsigyti įrašytas 91 asmuo bei šeimos. J. Kaselienė pasidžiaugė, kad Ukmergės rajonas vienas iš nedaugelio, kur socialinio buto netenka ilgai laukti.

Apžiūrėti savo būsimų gyvenamųjų patalpų atvykusi 62-ejų Onutė sakėsi nesitikėjusi tokių puikių sąlygų. „Nemaniau, kad gausiu tokį šviesų, visiškai naują butą, – džiaugėsi moteris. – Be to, man skirtas 22-uoju numeriu pažymėtas kambarys. Toks pats skaičius buvo ir ant mano pirmojo šeimos buto Ukmergėje, Jaunimo gatvėje, durų.“

Dvejus metus eilėje socialinio buto laukusi Onutė pasakojo, jog prieš keletą metų neteko darbo, o jos amžiuje susirasti naują yra labai sunku. Moteris šiuo metu gyvena savo dukters, kuri išvykusi į Airiją, keturių kambarių bute. Išankstinę pensiją gaunančiai moteriai sunku jį prižiūrėti, mokėti mokesčius. „Noriu ramybės ir savo kampo“, – neslėpė pašnekovė.

Dviejų kambarių bute įsikurs Jurgita su dviem dukromis. Ji iki šiol su mergaitėmis gyvenamąjį plotą nuomojosi Dukstynos mikrorajone.

Savivaldybės socialinio būsto, kurį administruoja UAB „Ukmergės butų ūkis“, fondas nuo šiol turės 285 gyvenamuosius būstus. Padaugėjo ir tarnybinių butų – dabar jų bus 10. Iš jų 6 yra Dariaus ir Girėno gatvėje.

Kitoje atsilaisvinusių Vaikų globos namų pastato dalyje taip pat vyksta remontas. Jį baigus čia įsikurs Ukmergės globos centro administracija, taip pat numatytos patalpos, kuriose bus teikiamos laikino vaikų apgyvendinimo paslaugos. Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas, po rekonstrukcijos čia persikels ir „Ryto“ specialiosios mokyklos bendrabutis, taip pat pirmame aukšte įsikurs Nestacionarių socialinių paslaugų centro Vaikų dienos skyrius.

Pasak S. Jackūno, siekiant užtikrinti socialiai pažeidžiamų as-menų gyvenimo kokybę, jų reik-mėms bus pritaikytas ir buvęs Užupio mokyklos bendrabutis. Jau vykdomi pastato apšiltinimo darbai, o nuo rugsėjo prasidės ir vidaus patalpų renovacija. Čia planuojama įrengti dar 28 butus.

AUTORĖS nuotr.

Apžiūrint naujus butus visus lydėjo gera nuotaika.

Virtuvėse pastatytos elektrinės viryklės.

S. Jackūnas rodė neįgaliesiems skirtą sanitarinį mazgą.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • pilietis :
    Koks ten UFO virš adm.direktoriaus galvos?Taikosi pagrobti matyt-pristatys vadovauti įrenginėjant soc.būstą Kentauro alfoje :)

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas