Koncertuoja saviveiklininkai.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Šventės vienija ir jaunus, ir vyresniuosius

Danguolė VINCKIENĖ

Tulpiakiemio kaimo bendruomenės pirmininkė

Lietuvos šimtmečio proga prie Paobelio dvaro surengta šventė, kurios metu vyko Tulpiakiemio ir aplinkinių kaimų kraštiečių susitikimas bei paminėta bendruomenės veiklos 15 metų sukaktis.

Į renginį sugužėjo apie 200 svečių. Šventę pradėjome sugiedodami Lietuvos himną. Susirinkusiuosius linksmino Jonavos rajono Upninkų miestelio kaimo kapela „Širvinta“, vadovaujama Justino Diržinsko.

Bendruomenę sveikino rajono mero pavaduotoja Klaudija Stepanova. Ji sveikinimo žodžius tarė ir Ukmergės vietos veiklos grupės vardu.

Linkėjimų išsakė Siesikų seniūnijos seniūnas Algirdas Kaušas, vyresnioji specialistė Janina Staškūnienė. Malonu, kad mūsų nepamiršta ir Siesikų miestelio bendruomenė, vadovaujama Lionės Talalienės.

Šventės metu buvo galima pasivažinėti bričkele, traukiama Siesikų žirgininkų klubo „Draugas“ ristūnų.

Minėdami Lietuvos šimtmetį prisiminėme savo darbščius senolius – audėjus, mezgėjus, stalius, siuvėjus ir kitus amatininkus. Jie buvo darbštūs, vaikus augino dorais piliečiais. Bet ir šių dienų bendruomenė veikli – dalyvauja seniūnijos, savivaldybės organizuojamuose renginiuose, respublikiniuose kasmetiniuose bendruomenių sąskrydžiuose. Rašome daug projektų, ne vieno jų įgyvendinimą finansiškai parėmė Ukmergės rajono savivaldybė.

Išvykus kaimo kapelai, iki vėlumos linksmino muzikantai iš Kėdainių „Uosių takas“. Šokom, trypėm… Šventė visiems labai patiko.

Kad būtų taip smagu, organizatoriams reikėjo įdėti daug darbo – šventei ruošėmės net porą savaičių. O muzikantų rėmėjai – visas kaimas. Labai dėkoju jaunimui už pagalbą. Tokios šventės suvienija įvairaus amžiaus gyventojus.

Į renginį sugužėjo apie 200 svečių.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas