Kalbėjo buvęs mokyklos direktorius, vėliau ne vienerius metus vadovavęs rajono savivaldybės administracijai, Pranciškus Tamoševičius. Dešinėje – J. Cesevičius ir mokyklos sekretorė Neringa Razumienė.

Aktualijos, Naujausi

Mokykla šventė garbingą 80 metų jubiliejų

Ukmergės technologijų ir verslo mokykla (TVM) iškilmingai pažymėjo savo veiklos 80 metų jubiliejų.

Ši įstaiga – viena seniausių mieste. Savo istoriją ji pradėjo skaičiuoti 1927 metais, kai buvo įkurta Ukmergės stalių amato vidurinė mokykla. 1935–1938 metais miesto pakraštyje, Šventosios upės pakrantėje, buvo pastatyta nauja valstybinė amatų mokykla.

Pokario metais čia buvo įkurta žemės ūkio mechanizacijos mokykla, o 1960-aisiais – žemės ūkio mechanizacijos technikumas, ruošęs technikus mechanikus ir technikus elektrikus. Didelis mokyklos populiarumas pritraukė daug moksleivių. Keičiantis ekonominei situacijai buvo ne kartą keistas įstaigos profilis, pavadinimas.

2000 m. LR švietimo ir mokslo ministras pasirašė įsakymą, pagal kurį pradėta Lietuvos profesinių ir aukštesniųjų mokyklų reorganizacija-sujungimas. Prie tuometinės aukštesniosios žemės ūkio mokyklos buvo prijungtos Ukmergės politechnikos ir Veprių žemės ūkio mokyklos. Politechnikos mokykla buvo visiškai integruota į aukštesniąją mokyklą, o Veprių mokykla tapo filialu savoje mokymo bazėje. Po reorganizacijos-sujungimo Ukmergės aukštesnioji verslo mokykla tapo pavaldi Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijai ir pavadinta aukštesniąja verslo mokykla. Nuo 2005 metų liepos mėnesio Lietuvoje vykdant švietimo reformą, įstaiga tapo technologijų ir verslo mokykla.

TVM ne tik turi ypač turiningą istoriją, bet yra ir viena populiariausių mokymo įstaigų. Dauguma Ukmergės rajono gyventojų susiję su šia mokykla – čia baigusieji mokslus tapo ne tik puikiais savo srities specialistais, bet startavo ir į karjeros aukštumas.

Pasveikinti gražų jubiliejų švenčiantį mokyklos kolektyvą atvyko Švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Tomas Daukantas, Seimo narys Juozas Varžgalys, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų tarybos prezidentas dr. Sigitas Leonavičius, generalinis direktorius dr. Almantas Danilevičius, Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų viceprezidentas Algis Baravykas, rajono vadovai. Iškilmingame renginyje dalyvavo ir Kinijos ambasadorius Lietuvoje Shen Zhifei.

Mokyklos bendruomenę sveikino ir partneriai iš Latvijos, Baltarusijos, kolegos iš kitų šalies mokyklų.

Kartu pasidžiaugti gražiu jubiliejumi sugužėjo verslo įmonių, nevyriausybinių organizacijų atstovai, kiti glaudžiai bendradarbiaujantys su mokykla ukmergiškiai.

Šeimininkams buvo išsakyta daug gražių žodžių, linkėjimų, darbuotojams įteikta padėkos raštų, dovanų, gėlių.

Jau 28 metus įstaigai vadovaujantis Jonas Cesevičius apdovanotas Ukmergės rajono savivaldybės mero padėkos ženklu.

Baigiantis renginiui visus susirinkusius ir mokyklą pašventino Pašilės Šv. Barboros parapijos klebonas Rimantas Laniauskas.

Koncertavo Deivis ir Renata Norvilai.

AUTORĖS nuotr.

Sveikina partneriai iš Baltarusijos.

Į renginį susirinko buvę ir esami moksleiviai, darbuotojai, svečiai.

Visus pašventino kunigas R. Laniauskas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas