Tarp apdovanotųjų – ir užsienio pilietė A. J. Vojan.

Aktualijos, Naujausi

Aktyviausiems – Mero padėkos ženklai

Miesto šventės metu tradiciškai buvo surengtas Mero padėkos vakaras. Į Kultūros centre vykusį renginį pakviesti ukmergiškiai, delegacijos iš užsienio, kiti svečiai.

Apdovanoti ir ukmergiškiai, ir užsieniečiai

Ukmergės miesto šventės proga rajono meras Rolandas Janickas Mero padėkos ženklu apdovanojo Vygantą Dabužinską – už socialiai atsakingą ir aktyvų verslą, už bendruomeniškumo stiprinimą versle ir visuomeniniame gyvenime. Už nuoseklų jaunimo interesų atstovavimą, savanorystę ir nenutrūkstantį ryšį su Ukmerge apdovanojimas įteiktas Simonui Kalesnykui.

Tarp apdovanotųjų – ir užsienio piliečiai. Mero padėkos ženklu apdovanota Anira Joana Vojan – už kultūrinio ir istorinio paveldo, susijusio su didikų Kosakovskių gimine, tyrinėjimo ir populiarinimo iniciatyvas, investicijų ir turizmo skatinimą Ukmergės krašte.

Mero padėkos ženklas skirtas ir Kozmai Hubai – už Lietuvos nepriklausomybės kovų palaikymą ir įamžinimą, Ukmergės ir Kiškunmaiša (Vengrija) miestų bendradarbiavimo plėtrą. Tačiau nominantas pats atvykti negalėjo, tad apdovanojimą atsiėmė šio miesto delegacijos vadovas, buvęs šio miesto meras Karoly Kiss.

Vakaro vedėjos vicemerė Klavdija Stepanova ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė pristatė kiekvieną nominantą, jo veiklos ypatybes.

Viešina rajoną

A. Vojan – sertifikuota filosofė, rašytoja, žurnalistė, režisierė ir prodiuserė, VšĮ „Kosakovskių institutas“ direktorė, Jono Eustachijaus Kosakovskio fondo Lenkijoje vadovė ir Vaitkuškio dvaro bendrasavininkė. Prieš dvejus metus atvykusi su šeima į Ukmergę aplankyti giminaičių Kosakovskių kapų, ji įsiliejo į Ukmergės krašto kultūrinę veiklą.

Šios moters dėka 2016 metais buvo įsteigta viešoji įstaiga, tyrinėjanti ir populiarinanti didikų Kosakovskių giminės kultūrinį ir istorinį paveldą, „Kosakovskių institutas“.

A. Vojan pastangomis rajone buvo organizuoti du tarptautiniai plenerai.

Taip pat surengtos dvi tarptautinės konferencijos.

Anira Joana geranoriškai ir aktyviai tarpininkauja siekdama į Ukmergę pritraukti naujų užsienio investuotojų, skatina turizmą mūsų rajone, priima ukmergiškių delegacijas Lenkijoje, viešina ir garsina Ukmergės vardą.

Įvertinta jauno visuomenininko veikla

Vilniaus Gedimino technikos universiteto paskutinio kurso studentas S. Kalesnykas mokėsi Antano Smetonos gimnazijoje. Nuo 2011 metų jis aktyvus įvairių projektų, iniciatyvų, organizacijų savanoris ir iniciatorius. Simonas – vienas Lietuvos moksleivių sąjungos padalinio, Ukmergės mokinių savivaldų informavimo centro kūrėjas, Ukmergės rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos bei kitų organizacijų narys. Kartu su savanoriais S. Kalesnykas inicijavo jaunimo organizacijų mugę „Ukmergės jaunime, atsikratyk savo zombio!” Taip pat prisidėjo prie iniciatyvos „Su gimtadieniu, Lietuva!“ plėtros rajone. Vaikinas skatino ir skatina jaunimo iniciatyvų plėtrą, organizavo įvairius susitikimus, mokymus jaunimui, domėjosi kitų rajonų gerąja patirtimi. Savo visuomeninę veiklą Simonas vykdo neatlygintinai, konsultuoja, bendrauja su beveik visomis jaunimo politikos veiklos aspektais dirbančiomis įstaigomis ir organizacijomis.

Randa laiko ir sodininkams

Uždarosios akcinės bendrovės „Universalūs medžio produktai“ direktorius V. Dabužinskas nuo 2015 metų vadovauja sodininkų bendrijai „Dukstynėlė“. Nors jis – didelės įmonės vadovas ir yra labai užimtas, netausodamas savo laiko, jėgų, atsakingai ir be atlygio dirba bendrijos ir bend-ruomenės labui. „Dukstynėlės“ sodininkų bendrijos nariai teigia, kad pirmininkas siekia, jog visi sodininkai pasijustų esantys svarbūs ir reikalingi vieni kitiems, kartu galintys daug nuveikti. Eidamas šias pareigas V. Dabužinskas nuo pirmųjų vadovavimo dienų be jokių išankstinių nuostatų, diplomatiškai išklauso kiekvieną bendrijos narį. Pirmininkas ieško inovatyvių sprendimų stengdamasis patobulinti gyvenamąją aplinką.

Aktyviai palaikė mūsų nepriklausomybę

Mokytojas, žurnalistas, politikas K. Huba 1991 metais sausio mėnesį lankėsi Lietuvos Seime ir pasisakė už Lietuvos nepriklausomybę. 2003 metais kartu su filmavimo grupe iš Vengrijos kūrė filmą apie Lietuvos partizaninį judėjimą. Lankėsi Ukmergėje, apžiūrėjo istorines vietas, Didžiosios Kovos apygardos partizanų parką, susitiko ir bendravo su ukmergiškiais. Jo dėka užsimezgė glaudūs Kiskunmajsos ir Ukmergės rajonų ryšiai.

Taip pat buvo įgyvendinti tarptautiniai projektai („Atsinaujinančių energijos išteklių panaudojimo galimybės“), vystomos įdomios ir abipusiai naudingos veiklos.

Vakaras pratęstas restorane

Renginio metu koncertavo Meno mokyklos moksleiviai Lukas Petrovas (mokytojas Valentinas Pliskus), Ugnė Usavičiūtė ir Emilija Krasnopiorovaitė bei Austėja ir Elzė Ališauskaitės (mokytojos Rasa Ermolavičienė ir Rūta Driukienė).

Įteikus apdovanojimus ir pasisakius nominantams, buvo rodomas filmas apie Ukmergę.

Pasibaigus oficialiai daliai, vakaras pratęstas „Vilkmergės” restorane.

AUTORĖS nuotr.

Už nuoseklų jaunimo interesų atstovavimą, savanorystę ir nenutrūkstantį ryšį su Ukmerge apdovanojimas įteiktas S. Kalesnykui.

V. Dabužinskas apdovanotas už socialiai atsakingą ir aktyvų verslą, bendruomeniškumo stiprinimą versle ir visuomeniniame gyvenime.

Susirinkusieji taip sveikino Ukmergę.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas